Matkurs og vinkurs

Vinsmaking Oslo 6. September

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal

Vi gir deg en gylden mulighet til å smake 7 viner fra topp-produsenter som alle tolker sangiovesedruen på ulike måter.
05 Juni 2021 - 11:54

Hvis du tror at sangiovese kun dyrkes for å brukes i enkle viner fra Chianti, må du tro om igjen. Mandag 6. september vil Sebastian Bredal guide deg gjennom de forskjellige stilene som sangiovese har å by.

iStock-1053046018.jpg [9.85 MB]

Hovedsete for kvelden blir selvsagt Toscana og alle variasjonene som finnes der. Fra kirsebærspregede chiantier til voluminøse brunelloer er sangiovese en drue som krever din oppmerksomhet. I løpet av denne smakingen kommer du til å nå et nytt nivå av forståelse for denne druen som har så mange navn.

Som en gammel drue med mye historie har italienerne kultivert den i flere retninger og laget omstridte varianter som har endret vinloven der den har vært. Dette og mer til er det Sebastian vil formidle til deg med kunnskapen sin.

Sebastian Bredahl.jpg [4.09 MB]Sebastian Bredal er portfolio director hos Symposium Wines, et vinimportselskap han selv startet i 2009. I dag er Symposium Wines en del av Arcus-Gruppen og er blant de ledende leverandører til Vinmonopolet og restaurant-bransjen i landet. Sebastian er en av rundt 400 i verden som kan titulere seg som Master of Wine; den vinutdannelsen i verden med høyest anerkjennelse. Han skal trygt lede oss gjennom en kveld med den legendariske druen Sangiovese fra Toscana.

Kveldens viner er fra forskjellige produsenter og alle er skoleeksempler for sine områder og stiler. Poggio al Sole er et familieid hus som holder til å hjertet av Toscana, rett ved Chianti. Johannes og Kathrin Davaz kom fra deres vinmarker i Sveits for å etablere en bærekraftig, og senere økologisk vingård på 90-tallet. I dag eier de 24 hektar med viner fra mellom 320-480 m.o.h. som de dyrker med kjærlighet for at deres sønn, Valentino, skal få være med og drifte vineventyret. Vi får smake tre varianter fra Poggio al Sole denne kvelden. De tre er deres Trittico, deres Chianti Classico og deres Casailia Gran Selezione

Litt lenger sørøst, i Montepulciano, holder Cantina Dei til. Der er det Caterina Dei som holder i tøylene. Som navnet tilsier, er dette også en familiedrevet gård. Hun bærer en stor arv da familiens vino nobile de montepulciano var en av de første kvalitetsstemplede vinene i 1980, DOCG. Derfra får vi smake er Dei`s Vino Nobile di Montepulciano

Som et lite avvik fra Toscana skal du bli introdusert for Chiara Condello som holder til i Predappio, Emilia-Roagna. Allerede en kommende stjerne etter kun to årganger. Med åpne kar og spontanfermentering har hun gått sin egen vei for hva hun mener sangiovese skal være. Hennes sangiovese di Preddappio

_02B0144s.jpg [1.98 MB]

Ingen smaking uten en brunello. Her er vi så heldige at vi kan introdusere deg for Talenti, og som navnet tilsier, en svært talentfull produsent. Riccardo Talenti, barnebarn av grunnlegger Pierluigi, har holdt på det tradisjonelle og lager i dag svært balanserte viner. Talenti Brunello di Montalcino 2016 vil være kveldens vin fra dette huset.

Disse produsentene og mer, Så hold av denne kvelden og du vil få smake hvor mange uttrykk denne druen kan gi, få høre hvorfor den har forført oss over tid og få innføring i hva den kan brukes til. Du vil forlate smakingen med en helt ny forståelse av sangiovese.

Teknisk smaking Sangiovese druer.jpg [53.42 KB]

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kveite stortrives med sensommerlige ingredienser - vær forberedt på avhengighetsskapende smaker
Dagens rett
Pannestekt kveite med braisert fennikel, grønne bønner- og erte-sauté, chimichurri

Kveite stortrives med sensommerlige ingredienser - vær forberedt på avhengighetsskapende smaker

Fennikel, bønner og erter fra nærmeste reko-leverandør, er på sitt beste akkurat nå. De fortjener å få følge av det beste fra havet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik mikser du den originale margaritaen
Ukens drink
Margarita

Slik mikser du den originale margaritaen

Margarita en av de aller mest kjente og myteomspunne drinkene. Om du lurer på hvorfor drinken har fått dette navnet, les videre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det
+
Tester
Nyheter whisky, rom og cognac spesialpol september 2021

Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det

For i september kan du få tak i noen virkelige perler. Men også whisky- og cognacelskerne er tilgodesett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren
Dagens rett
Tomatterte med blåmuggost og honning

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren

Nå er tomatene på sitt aller beste. Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning blir de enda bedre og proppfulle av smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kveite stortrives med sensommerlige ingredienser - vær forberedt på avhengighetsskapende smaker
Dagens rett
Pannestekt kveite med braisert fennikel, grønne bønner- og erte-sauté, chimichurri

Kveite stortrives med sensommerlige ingredienser - vær forberedt på avhengighetsskapende smaker

Fennikel, bønner og erter fra nærmeste reko-leverandør, er på sitt beste akkurat nå. De fortjener å få følge av det beste fra havet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik mikser du den originale margaritaen
Ukens drink
Margarita

Slik mikser du den originale margaritaen

Margarita en av de aller mest kjente og myteomspunne drinkene. Om du lurer på hvorfor drinken har fått dette navnet, les videre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Skyhøy kvalitet fra en av Østerrikes aller beste produsenter
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo, Tirsdag 19. Oktober

Winemakers Dinner: Skyhøy kvalitet fra en av Østerrikes aller beste produsenter

En økologisk drøm av en østerriksk vinmaker møter den økologiske perlen på vestkanten, Kolonihagen Frogner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Vinkurs
Vinsmaking i Oslo lørdager kl. 14.30

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du først er i gang med denne retten, lag en stor porsjon. Det lønner seg
Dagens rett
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta

Når du først er i gang med denne retten, lag en stor porsjon. Det lønner seg

Lammekjøttet lager seg selv i stekeovnen og blandes med nykokt pasta når det er mørt. Så enkelt og så godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det
+
Tester
Nyheter whisky, rom og cognac spesialpol september 2021

Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det

For i september kan du få tak i noen virkelige perler. Men også whisky- og cognacelskerne er tilgodesett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her