Friele selger ut

Friele selger ut

Skal ut i verden med nederlandsk eier.
11 November 2013 - 00:05

Nederlandske DEMB overtar majoritetsandelen av Kaffehuset Friele. Kaffehuset fra Bergenintegreres inn i det DEMB, og skal fra nå av fronte selskapets europeiske satsning innen kvalitetskaffe, heter det i en pressemelding.

DEMB er verdens tredje største kaffeselskap, og Friele-familien har samarbeidet på eiersiden av Kaffehuset Friele siden 1988. Nå øker DEMB sin eierandel fra 45 prosent til 90 prosent, mens Friele-familien beholder de resterende 10 prosentene.

– Denne integrasjonen styrker Kaffehuset Frieles posisjon i et norsk marked der kaffevanene er i rivende utvikling og forbrukerne blir stadig mer kvalitetsbevisste. Samtidig åpnes mulighetene for å utnytte vår kompetanse på spesialkaffe også utenfor Norges grenser, og følge våre store norske kunder ut i Europa, sier Herman Friele, som fortsetter som styreformann i Kaffehuset Friele.

– All kaffeproduksjon og aktiviteter i Norge forsetter som i dag med dagens ansatte og ledelsesstruktur. Ved å bli integrert i DEMBs internasjonale nettverk styrkes våre muligheter til å utvikle nye kaffekonsepter og være i forkant av trendene. Derfor ser vi for oss at aktivitetsnivået vil øke fremover, sier Olav Munch, administrerende direktør i Kaffehuset Friele.

Familien Friele forblir aktivt involvert i Kaffehuset Friele; Herman Friele fortsetter som selskapets styreformann og Birgitte Friele skal også sitte i styret.

– Transaksjonen er en naturlig neste fase av det gode samarbeidet vi har hatt på eiersiden med DEMB i 25 år. Vi ser en tydelig rolle for Kaffehuset Friele i DEMBs globale strategi, og Friele-familien kommer til å bidra betydelig med vår erfaring, sier Herman Friele.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her