Fruktbrennevin, bitter og annet brennevin

Redaksjonen
02 Desember 2009 - 18:13

Apéritifs tester av godt juledrikke
 
Brandy har flere kvaliteter enn det utviklingen i salgsstatistikken antyder. Vi har testet 21 varianter. [Les mer]
 
Kvaliteten på calvadosen som er i salg i Norge, er veldig høy. Alt fra de unge utgavene til de vellagrete bærer preg av godt håndverk. [Les mer]
 
Denne testen av i alt 25 ulike gin med styrke fra 37,5 til 55 prosent viser med all tydelighet at en virkelig god gin bør ha sine 40 +. [Les mer]
 
Etter å ha blindsmakt i alt 13 ulike anisbrennevin av typene ouzo, pastis, sambuca og absint, satt panelet igjen ikke bare med en frisk munnfølelse men også med et positivt inntrykk. Forbruket av denne typen brennevin er svært begrenset i Norge, til tross for kvaliteten. [Les mer]
 
En bitter om dagen er godt for magen, kan vi være enige i men det er ikke alle av de 15 bitterdrammene Apéritif har testet som først og fremst er medisin. Prøv en av testens vinnere og opplev en bitter erfaring. [Les mer]
 
Apéritif har testet en rekke cognacer gjennom årenes løp - se alle cognactestene her  [Les mer]
 
Apéritifs testpanel smaker seg gjennom en rekke øl i løpet av året, og her kan du se hvordan dine favoritter har gjort det. Her finner du blant annet årets store juleøltest.  [Les mer]
 
Artikler om brennevin og annet godt
Romen med den anonyme signaturen J. M. på etiketten er en av de mest komplekse og eksklusive som finnes. [Les mer]
 
Bedan, Diot Roux, Avrolles og Germaine sier deg kanskje ikke noe. Men dette er eplesorter som er viktige bestanddeler i calvadosen fra familiebedriften Boulard. Som har ikke mindre enn 35.000 epletrær. [Les mer]
 
Negroni er forbundet med like mange anekdoter som de fleste andre klassikere. Det som gjør den spesiell er imidlertid innholdet av både rød vermouth og Campari. [Les mer]
 
Det eldste av armagnachusene, Castarède, er fremdeles på private hender og gjør sitt for å holde tradisjonene i hevd - også når det gjelder gamle klenodier på flaske. [Les mer]
 
Med Sagatiba Pura er det en gang for alle satt sluttstrek for å bruke rom i caipirinha. Denne cachaçaen er nemlig så ren at den utfordrer rom også på hjemmebane. [Les mer]
 
Da produksjonsmonopolet for brennevin i Norge ble fjernet sommeren 2005, var det flere som signaliserte at de skulle bygge destilleri. En av disse er en eplebonde fra Lier med sans for eplebrennevin med normannisk stil. [Les mer]
 
Den engelske dronningmoren var etter sigende enginelsker av rang, og dagen ble gjerne avsluttet med en gin tonic. Om det var Bombay Sapphire som var den utvalgte vet vi ikke, men uansett burde den ha vært på menyen. Her skal du få vite hvorfor. [Les mer]
 
Tanqueray gir med sitt høye innhold av einebæruttrekk og sine ekstra alkoholprosenter et av de mest klassiske ginuttrykkene. For mange en selvfølge til gin & tonic. [Les mer]
 
Så løfter vi våre begre, og ønsker hverandre en riktig god jul. Akkurat som tidligere år. I vikingtiden skålte man i øl, og ønsket ikke bare god jul, men også fred. En god skikk som også bør etterfølges i vår tid. [Les mer]
 
En Underberg vil nok for alltid være synonymt med den lille flasken i gråpapir hvis innhold nytes for å få fart på fordøyelsen. [Les mer]
 

Relevante seksjoner hos Apéritif
• Apéritif Pollisten
• Apéritif Bartender
• Apéritif - Min Bartender
• Apéritif - Tester

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her