Frykter tidlig skjenkestopp kveler kulturtilbud

Venstre vil ikke ha stengte kraner klokka to.
Redaksjonen
31 August 2010 - 15:35

Den nye alkoholloven, som nå er under behandling i regjeringen, utgjør en trussel mot Oslos levende musikktilbud, frykter utelivsbransjen og Venstre.

I løpet av ni års drift har utestedet Mono i Oslo har blitt legendarisk innen Musikk-Norge. Med 200 konserter i året har Mono både vært et springbrett for debutanter og ukjente, og en scene for verdensberømte band.

Dersom skjenkestoppen flyttes fra tre på natta til klokken to, vil utesteder som Mono måtte halvere kulturtilbudet, sier daglig leder Terje Bontveit til TV 2.

- Å kutte skjenketiden med en time vil kutte inntektene drastisk. Folk vil ikke flytte kvelden på byen med en time med det første, tror man på Mono.

- Den forskyvningen vil ta i alle fall et år. Vi skal overleve til den tiden kommer. Det er det ikke sikkert at alle gjør, sier Mono-sjefen.

Partiet Venstre vil nå forsøke å stoppe regjeringens planer om innskrenket skjenketid.
- Hvis de påtvinger oss en tidligere stengetid, så vil det føre til at det blir færre konserter og et dårligere kulturtilbud. Dette er det ingen grunn til, regjeringen bør la kommunene bestemme dette selv, sier nestleder Ola Elvestuen til TV 2. Han har liten sans for argumentet om mindre gatevold nattestid. Han mener problemet er sammensatt, og viser til at gatevolden i Oslo sentrum har gått ned med 18 prosent det siste året - med skjenkestopp klokka tre.

Kulturminister Anniken Huitfeldt sier til TV 2 at hun lytter til innspillene fra bransjen om dette, men ikke kan si noe om hvordan det blir konkludert i regjeringen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her