Kake
Går det an? Søt focaccia?

Går det an? Søt focaccia?

Denne oppskriften gir både focaccia og vår hjemlige kringle ny betydning. Har du ikke jordbær, kan du bruke andre bær eller frukt.
Redaksjonen
24 Juli 2014 - 14:10

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Focaccia er jo ikke søt, så det eneste ukens kake har til felles med den populære brødtypen er at det er en gjærbakst og at den er rektangulær.

Her kan du lese mer om focaccia

Prøv dette kule ølet til

Smaksmessig har den mer til felles med klassikeren kringle.

Se våre andre kringleoppskrifter

En annen stor likhet med begge, og ikke minst fordel, er at slik bakst er super å fryse ned. Slik har du alltid noe godt når det kommer noen på uventet besøk eller du trenger noe søtt til piknikkurven.

Trenger du flere tips til piknikkurven, finner du alt her

TIPS 1: Du kan velge nøyaktig hvilken bær- eller frukttype du vil, etter sesong og smak. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Om du baker en ekstra stor porsjon og fryser ned, husk at pynten må vente til kaken skal serveres. Se flere nyttige kokketips

Jordbærfocaccia

Jordbærfocaccia

Fremgangsmåte

Søt focaccia:
Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett fingervarm melk (ikke over 37 grader C) og rør til gjæren er oppløst. Bland i salt, kardemomme og sukker. Tilsett halvparten av melet. Tilsett smøret under omrøring. Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.
 

Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.

La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.

Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i langpanne på 25 x 35 cm som er kledd med bakepapir.

Fyll:
Lag små groper i deigen og legg i kransekakemassen og friske jordbær.

La kaken etterheve i ca. 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandelflak.

Stek foccaciaen på nederste rille i ovnen på 200°C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Pynt foccaciaen med litt melisglasur og friske jordbær. Skjæres i ruter ved servering.

Tips: Du kan velge nøyaktig hvilken bær- eller frukttype du vil, etter sesong og smak.
 
Tips2: Om du baker en ekstra stor porsjon og fryser ned, husk at pynten må vente til kaken skal serveres.
 
 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.50 l Pris: 47.80 kr Bestillingsutvalg
    89 POENG
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer
Ukens drink
Akevitt Sour

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer

Akevitt er veldig godt som basis for en sour - her i en sommerlig versjon som kan lages med eller uten skum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dagens dessert smaker av sommer og litt til
Ukens kake
Lettlaget sommerdessert

Dagens dessert smaker av sommer og litt til

Sjokolademousse, jordbær og lemoncurd med sprø knuste kjeks er det som trengs for maksimal dessertglede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren
Godbiter i pollisten

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren

Rosso di Montalcino er løsningen, og denne produsenten byr på noe av det beste i denne kategorien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her