Går det an? Søt focaccia?

Går det an? Søt focaccia?

Denne oppskriften gir både focaccia og vår hjemlige kringle ny betydning. Har du ikke jordbær, kan du bruke andre bær eller frukt.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Focaccia er jo ikke søt, så det eneste ukens kake har til felles med den populære brødtypen er at det er en gjærbakst og at den er rektangulær.

Her kan du lese mer om focaccia

Prøv dette kule ølet til

Smaksmessig har den mer til felles med klassikeren kringle.

Se våre andre kringleoppskrifter

En annen stor likhet med begge, og ikke minst fordel, er at slik bakst er super å fryse ned. Slik har du alltid noe godt når det kommer noen på uventet besøk eller du trenger noe søtt til piknikkurven.

Trenger du flere tips til piknikkurven, finner du alt her

TIPS 1: Du kan velge nøyaktig hvilken bær- eller frukttype du vil, etter sesong og smak. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Om du baker en ekstra stor porsjon og fryser ned, husk at pynten må vente til kaken skal serveres. Se flere nyttige kokketips

Jordbærfocaccia

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

Søt focaccia
25 g
0.5 ts
2.5 ss
6.5 dl
Fyll
20 stk
Pynt
litt
melisglasur

Fremgangsmåte

Søt focaccia:
Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett fingervarm melk (ikke over 37 grader C) og rør til gjæren er oppløst.

Bland i salt, kardemomme og sukker.

Tilsett halvparten av melet.

Tilsett smøret under omrøring.

Hell i resten av melet, men gjem litt til utbaking.

Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen.

La deigen heve under plast til dobbel størrelse i ca. 1 time.

Ta deigen på melet bakebord og kjevle den ut til et rektangel. Legg den i langpanne på 25 x 35 cm som er kledd med bakepapir.

Fyll:
Lag små groper i deigen og legg i kransekakemassen og friske jordbær.

La kaken etterheve i ca. 40 minutter.

Pensle med sammenpisket egg og dryss over mandelflak.

Stek foccaciaen på nederste rille i ovnen på 200°C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Pynt foccaciaen med litt melisglasur og friske jordbær.

Skjæres i ruter ved servering.

Tips:
Du kan velge nøyaktig hvilken bær- eller frukttype du vil, etter sesong og smak.

Tips2:
Om du baker en ekstra stor porsjon og fryser ned, husk at pynten må vente til kaken skal serveres.

Sendt inn av

Foto: Mats Widén

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen