Gastronomisk universitetsgrad

Universitetet for de gastronomiske vitenskaper er et faktum, selvsagt i SlowFood-ånd og da like selvsagt med basis i Italia. Foreleserne kommer fra praktisk talt hele verden, alt fra forskere til produsenter. Søknadsfrist er 31. januar 2004, og studiestart er oktober 2004.

Undervisningen i dette treårige studiet hvis formål er å gi forståelse og kunnskap om mat- og drikkekulturer fra samtlige verdensdeler, om enn med hovedfokus på den italienske, foregår på det fantastiske Universitetet i Pollenzo (Cuneo, Piemonte) og på det like imponerende Universitetet i Colorno (Parma, Emilia-Romagna) - begge to av de viktigste italienske kulinariske sentra.

Universitetet er en privat stiftelse som finansieres via SlowFood samt de regionale myndighetene i Emilia-Romagna og Piemonte. Foreleserne kommer fra praktisk talt hele verden, alt fra forskere til produsenter. Og den tematiske bredden for studiet er enorm. Selv om det teoretiske får stor plass, er også praktiske øvelser en viktig del. Årlig studieavgift er 19.000 euro som inkluderer så vel alle kostnader relatert til undervisningen som kost og losji. Antall studenter pr år er maks. 60. Søknadsfrist er 31. januar 2004, og studiestart er oktober 2004.

Det finnes også et toårig påbyggingsstudie for spesialisering innen kommunikasjon (blant annet journalistikk) og ledelse (for næringsmiddelindustrien). I tillegg tilbys kortere kurs. På et senere tidspunkt vil et studie for den nye generasjon av bønder, agroøkologi, presenteres. Alle detaljer finnes her: www.unisg.it eller ved å henvende seg til: info@unisg.it .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen