Gir seg på topp

Olivier Roellinger har tre stjerner i Michelinguiden. Nå gir han seg, 53 år gammel.
Redaksjonen
27 November 2008 - 09:00

Nå har den franske stjernekokken bestemt seg for å leve et fredligere liv fremover.
 
Roellinger har drevet Maisons de Bricourt i Cancale i Bretagne i mange år.
 
Ut året
Roellinger skal drive restauranten ut året. Årsaken til at han gir seg er at han ikke lenger klarer harde dager på kjøkkenet. Bakgrunnen for dette ligger langt tilbake i tid. Da han var 21 år gammel ble han angrepet av en gjeng, og mistet nesten livet. Etter to år i rullestol bestemte han seg for å satse på kokkefaget.
 
Han åpnet Maisons de Bricourt i 1982 og fikk sin første Michelinstjerne to år senere. Den andre fikk han i 1998 og den tredje i 2006.
 
Nummer fire
Roellinger blir den fjerde franske kokken som leverer tilbake sine tre stjerner uten å ha mistet dem, skriver DN.no.
 
I 1996 ble det oppstyr da Joël Robuchon som førstemann gjorde det. Alain Senderens ga tilbake sine i 2005 og Antoine Westermann i 2006.
 
Ikke arbeidsløs
Men selv om Roellinger leverer tilbake stjernene blir han ikke arbeidsløs. Han har en annen restaurant i området, Le Coquillage, som skal servere mat som likner den han har servert på Maisons de Bricourt.
 
I tillegg driver han et krydderimportfirma, en kokkeskole, et hotell, utleiehytter og et lite konditori.
 
Og på fritiden har han planer om å skrive tre bøker og å gjøre om trestjernersrestauranten sin til konferansesenter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her