Glemte reiselivet

Reiselivsnæringen i Hammerfest har seg selv å takke for at tallet på cruiseanløp og turister har stupt. Det mener Rica-sjefen i Norge.
Redaksjonen
19 September 2007 - 09:00

- Reiselivet i Hammerfest har lent seg for mye tilbake og tenkt på olje og Snøhvit uten å ha tatt ansvaret for å utvikle ferie- og fritidsmarkedet, sier konsernsjef Ole Jacob Wold.
 
Rica-sjefen kritiserer en samlet bransje for å ha forsømt turistene i skinnet fra Snøhvit.
 
Ikke fornøyd
Toppsjefen i en av de tyngste reiselivsaktørene i Finnmark er ikke fornøyd. Fokuset på olje har ført til tap av millioninntekter.
 
- Man har i hvert fall ikke gjort en tilfredsstillende jobb, for utviklingen har vært annerledes andre steder i Finnmark, sier Wold til NRK.
 
Tar kritikk
- Vi skal jo drive profilering og markedsføring av Hammerfest og Kvalsund, og der skal vi være såpass ærlige og si at vi har gjort en for dårlig jobb. Hammerfest Turist ønsker et større ansvar for markedsføring, profilering, vertskap, informasjon og produktutvikling. Det betyr at også vi må utvikle oss, sier Ståle Linnes, daglig leder i Hammerfest Turist.
 
Vil samarbeide
- Fra vår side legger vi også merke til at Wold uttaler seg som direktør i Rica-kjeden og har det mandatet og den interessen å ivareta. I den konkurransesituasjonen som er i vår by, ser vi på det som positivt, og da vil vi forsøke å samarbeide med disse hotellene for å få et bedre tilbud, sier nestlederen i styret i Hammerfest Turist, Lars Bjørn Mehus.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Innlandet slår seg sammen som Matfylket

Stadig flere regioner samarbeider og slår seg sammen for å løfte sine spesialiteter innen lokalmat, landbruk og reiseliv. Matfylket Innlandet er den nyeste av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her