Glemte reiselivet

Reiselivsnæringen i Hammerfest har seg selv å takke for at tallet på cruiseanløp og turister har stupt. Det mener Rica-sjefen i Norge.
Redaksjonen
19 September 2007 - 09:00

- Reiselivet i Hammerfest har lent seg for mye tilbake og tenkt på olje og Snøhvit uten å ha tatt ansvaret for å utvikle ferie- og fritidsmarkedet, sier konsernsjef Ole Jacob Wold.
 
Rica-sjefen kritiserer en samlet bransje for å ha forsømt turistene i skinnet fra Snøhvit.
 
Ikke fornøyd
Toppsjefen i en av de tyngste reiselivsaktørene i Finnmark er ikke fornøyd. Fokuset på olje har ført til tap av millioninntekter.
 
- Man har i hvert fall ikke gjort en tilfredsstillende jobb, for utviklingen har vært annerledes andre steder i Finnmark, sier Wold til NRK.
 
Tar kritikk
- Vi skal jo drive profilering og markedsføring av Hammerfest og Kvalsund, og der skal vi være såpass ærlige og si at vi har gjort en for dårlig jobb. Hammerfest Turist ønsker et større ansvar for markedsføring, profilering, vertskap, informasjon og produktutvikling. Det betyr at også vi må utvikle oss, sier Ståle Linnes, daglig leder i Hammerfest Turist.
 
Vil samarbeide
- Fra vår side legger vi også merke til at Wold uttaler seg som direktør i Rica-kjeden og har det mandatet og den interessen å ivareta. I den konkurransesituasjonen som er i vår by, ser vi på det som positivt, og da vil vi forsøke å samarbeide med disse hotellene for å få et bedre tilbud, sier nestlederen i styret i Hammerfest Turist, Lars Bjørn Mehus.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her