Godt år for Strag-gruppen

Strag-gruppen økte omsetningen med 15,7 prosent i fjor. Daglig leder Arve Røys Stranden er fornøyd.
Redaksjonen
04 Juli 2007 - 09:00

Omsetningen økte fra 37 millioner kroner i 2005 til drøyt 42 millioner kroner i 2006. Overskuddet endte på 4.457.134 kroner mot 537.664 i 2005, skriver selskapet i en pressemelding.
 
Daglig leder Arve Røys Stranden er tilfreds med utviklingen, som skyldes både tilfredsstillende drift og god avkastning på investeringer.
 
Investerer
- Aksjonærene lar mesteparten av overskuddet forbli i selskapet. Utbyttet til aksjonærene var kun 330.000 kr. Resterende overskudd for 2006, 4.127.134 kr, blir værende i selskapet for kommende investeringer, sier Stranden.
 
12 ansatte
Strag eier datterselskapene Gavin og Degel, og produserer likører, akevitt og gløgg på Vøyenenga i Bærum.
 
I alt sysselsetter Strag-gruppen 12 personer, hvorav fem i Bærum og sju i resten av landet.
 
- Den gode utviklingen fortsetter og vi er i ferd med å ansette flere salgs- og markedskonsulenter, sier Stranden.
 
Størst på øl
Strag er landets største importør av øl (målt i antall merker) og den største leverandøren av importøl til Vinmonopolet. I prosentvis vekst var Strag-gruppen i fjor nummer to av rundt 200 leverandører til polet.
 
Også i dagligvarebutikkene hadde Strag-gruppen god vekst med både øl og sider i tillegg til vin. Det største merket i dagligvarehandelen er Kopparbergs sider.
 
Nest størst
Selskapet Gavin er Norges nest største brennevinsprodusent med et 10-talls egne merker i salg.
 
I 2004-5 startet Strag import og salg av økologisk øl som det første selskapet i Norge. I 2006 startet Strag import og salg av Mongozo Fair Trade-øl og det glutenfrie ølet Glutaner som det første selskapet i Norge.
 
Miljøprofil
- Strag har en klar miljø- og helseprofil, og vil derfor i 2007-8 satse bevisst på både økologiske, Fair Trade- og helserelaterte produkter til både pol-, restaurant- og dagligvaremarkedet, sier Stranden.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her