Godt år for Strag-gruppen

Strag-gruppen økte omsetningen med 15,7 prosent i fjor. Daglig leder Arve Røys Stranden er fornøyd.
Redaksjonen
04 Juli 2007 - 09:00

Omsetningen økte fra 37 millioner kroner i 2005 til drøyt 42 millioner kroner i 2006. Overskuddet endte på 4.457.134 kroner mot 537.664 i 2005, skriver selskapet i en pressemelding.
 
Daglig leder Arve Røys Stranden er tilfreds med utviklingen, som skyldes både tilfredsstillende drift og god avkastning på investeringer.
 
Investerer
- Aksjonærene lar mesteparten av overskuddet forbli i selskapet. Utbyttet til aksjonærene var kun 330.000 kr. Resterende overskudd for 2006, 4.127.134 kr, blir værende i selskapet for kommende investeringer, sier Stranden.
 
12 ansatte
Strag eier datterselskapene Gavin og Degel, og produserer likører, akevitt og gløgg på Vøyenenga i Bærum.
 
I alt sysselsetter Strag-gruppen 12 personer, hvorav fem i Bærum og sju i resten av landet.
 
- Den gode utviklingen fortsetter og vi er i ferd med å ansette flere salgs- og markedskonsulenter, sier Stranden.
 
Størst på øl
Strag er landets største importør av øl (målt i antall merker) og den største leverandøren av importøl til Vinmonopolet. I prosentvis vekst var Strag-gruppen i fjor nummer to av rundt 200 leverandører til polet.
 
Også i dagligvarebutikkene hadde Strag-gruppen god vekst med både øl og sider i tillegg til vin. Det største merket i dagligvarehandelen er Kopparbergs sider.
 
Nest størst
Selskapet Gavin er Norges nest største brennevinsprodusent med et 10-talls egne merker i salg.
 
I 2004-5 startet Strag import og salg av økologisk øl som det første selskapet i Norge. I 2006 startet Strag import og salg av Mongozo Fair Trade-øl og det glutenfrie ølet Glutaner som det første selskapet i Norge.
 
Miljøprofil
- Strag har en klar miljø- og helseprofil, og vil derfor i 2007-8 satse bevisst på både økologiske, Fair Trade- og helserelaterte produkter til både pol-, restaurant- og dagligvaremarkedet, sier Stranden.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her