Gresk som du aldri har smakt det 12. mars

Gresk mat som du aldri har smakt den, laget av en av Hellas´ beste kokker. 10 toppviner fra det samme landet som du sannsynligvis aldri har latt ganen stifte bekjentskap med. Alt dette serverer vi deg på Fogo. En helt ny opplevelse av det greske du må få
Redaksjonen
16 Februar 2001 - 18:32

Det er ikke hvem som helst som kommer til Oslo denne kvelden for å gi deg en smakebit på høydepunkter i gresk gastronomi. Kokken er Nikos Katsanis og regnes som Nord-Hellas dyktigste som samtidig er lidenskapelig opptatt av å vise verden hva som skjuler seg bortenfor turistmaten tavernaene serverer.

Katsanis vil ikke bare fortelle deg om hva du ofte går glipp av som turist men også ta deg med på en kulinarisk-historisk reise til middelhavskjøkkenets fødested, nemlig Nord-Hellas. På Restaurant Fogo skal han samarbeide med kjøkkensjef Rune Pal.

Menyen representerer det vårlige greske kjøkken, og Katsanis har brakt med seg råvarer fra sin restaurant Sousourada i Afitos på Halkidiki utenfor Thessaloniki. Til maten får du smake et utvalg viner basert på hovedsakelig lokale druer, signert Tsantalis, Hellas'' største vinhus. Denne minnerike kvelden innledes av et foredrag om gresk vinproduksjon kombinert med en smaking av flere viner fra Tsantalis brede sortiment, mange av dem er ikke tilgjengelig i Norge.

Nemlig disse:
Sauvignon 2000, Halkidiki Vineyards
Merlot 1999, Halkidiki Vineyards
Metoxi red 1997, Mt. Athos
Rapsani 1998
Chromsita, Mt Athos

Så går vi til bords for å glede oss over denne menyen:

Puré av belgfrukt fra Santorini med stekt løk, soltørket tomat, kapers og oregano

Fennikelpai med kaseriost og grønn burger med katiki kremost

Svinefilet med granateplesaus og bulgur, hasselnøtter og rosiner

Napoleonskake av maouri-ost fylt med puré og sirup av kvedefrukt og valnøtter

Rosepudding

Til maten skal vi nyte følgende viner.
Athiri 2000 hvitvin av organisk dyrket athiridruer fra Mt. Athos
Ambelonas Tsantali 2000 som er en blanding av sauvignon blanc og organisk dyrket assyrtiko
Syrah 1998 fra Trakia
Rapsani Reserve 1996 fra Mt. Olympos er en blanding av druen xynomavro og av flere lokale typer, blant andre krasato og stavroto
Apostagma Apo Stafyli er et druedestillat

Dette blir et helt spesielt og noe du ikke må gå glipp av.
 
Tid: 12. mars kl. 18.30
Sted: Restaurant Fogo, 3. etg. Hotell Karl Johan, Karl Johans gt. 33

Pris: kroner 798 pr person.

Her melder du deg på.

Les mer om Nikolaos Katsani og maten hans og få oppskriftene han benytter

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 9 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her