Gullmedaljene holdt ikke helt til topps

Gullmedaljene holdt ikke helt til topps

I årets kokke-VM har de norske lagene tatt det som er mulig å ta av gullmedaljer. Poengmessig ble det imidlertid ikke helt klaff, men juniorlandslaget havnet i alle fall på pallen.
Redaksjonen
27 November 2014 - 23:56

– Jeg er stolt over det arbeider de har lagt ned, sier Jostein Medhus.

Oppgaven i VM var todelt, varmmat og kaldmat. Seniorlandslaget vant gull i begge konkurransegreiner. Det gjorde også juniorlandslaget. Men da sammenlagtpoengene ble presentert, ble det altså en tredjeplass på juniorlandslaget, mens seniorene ikke nådde helt opp på pallen.

Slik ble pallplasseringene

Juniorlandslag:
Gull: Sveits, Sølv: Sverige og Bronse: Norge

Seniorlandslag:
Gull: Singapore, Sølv Sverige og Bronse: USA

I begge konkurransegreinene startet laget med 100 poeng som er maks poengsum. Dommerne foretok trekk underveis.

90-100 poeng gir gull
80-89,99 poeng gir sølv
70-79,99 poeng gir bronse
Under 70 poeng gir diplom

Til slutt regnes et gjennomsnitt av kaldmat og varmmat. Det laget som har høyest poengsum sammenlagt er vinner.

I år deltok 30 seniorlag og 15 juniorlag fra 30 ulike land.

Sist Norge deltok i lagkonkurranse var OL i Erfurt i 2012. Da ble det sølv på begge lag. Siden den gang er (delvis) nye lag på plass med Medhus som lagsjef for begge.

Foto: Fredrik Ringe og Tom Haga

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her