Gullmedaljene holdt ikke helt til topps

Gullmedaljene holdt ikke helt til topps

I årets kokke-VM har de norske lagene tatt det som er mulig å ta av gullmedaljer. Poengmessig ble det imidlertid ikke helt klaff, men juniorlandslaget havnet i alle fall på pallen.
Redaksjonen
27 November 2014 - 22:56

– Jeg er stolt over det arbeider de har lagt ned, sier Jostein Medhus.

Oppgaven i VM var todelt, varmmat og kaldmat. Seniorlandslaget vant gull i begge konkurransegreiner. Det gjorde også juniorlandslaget. Men da sammenlagtpoengene ble presentert, ble det altså en tredjeplass på juniorlandslaget, mens seniorene ikke nådde helt opp på pallen.

Slik ble pallplasseringene

Juniorlandslag:
Gull: Sveits, Sølv: Sverige og Bronse: Norge

Seniorlandslag:
Gull: Singapore, Sølv Sverige og Bronse: USA

I begge konkurransegreinene startet laget med 100 poeng som er maks poengsum. Dommerne foretok trekk underveis.

90-100 poeng gir gull
80-89,99 poeng gir sølv
70-79,99 poeng gir bronse
Under 70 poeng gir diplom

Til slutt regnes et gjennomsnitt av kaldmat og varmmat. Det laget som har høyest poengsum sammenlagt er vinner.

I år deltok 30 seniorlag og 15 juniorlag fra 30 ulike land.

Sist Norge deltok i lagkonkurranse var OL i Erfurt i 2012. Da ble det sølv på begge lag. Siden den gang er (delvis) nye lag på plass med Medhus som lagsjef for begge.

Foto: Fredrik Ringe og Tom Haga

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her