Du kan selvsagt bruke skotsk whisky i denne drinken. Den amerikanske whiskyen har litt mer tropisk sødme fra fatmodningen i ny amerikansk eik, men det kan du justere med litt sukker. Smaken blir som en whisky sour, men uten eggehvite (eller erstatning). Det gir en syrlig og fruktig lys gyllengrønn smak som er perfekt nå som vi ønsker våren velkommen.
Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Les også
American Dream drinkoppskrift med whiskey og sour apple
Fremgangsmåte
- Fyll et rocksglass med is.
- Tilsett whiskey, eplelikør og limesaft.
- Rør rundt og server.
Tips: Du kan bruke skotsk whisky i denne drinken. Da må du justere med litt sukker siden den er litt tørrere.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.
Les hele sakenBeste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Old-school rødvinskupp fra Portugal
149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.
Les hele saken