Haugen-Gruppen styrker seg ytterligere i Skandinavia

Den 23. april i år kjøpte Haugen-Gruppen den danske sjokoladeprodusenten Toms Fabrikker AS (Anthon Berg) sine datterselskaper Tørsleff & Co. AS i Danmark samt AB Törsleff & Co. i Sverige. Vinfirmaet House of Wine kommer også inn i Haugen-Gruppens porteføl
Redaksjonen
24 April 2001 - 01:00

Tørsleff-selskapene produserer og markedsfører en rekke forskjellige næringsmidler under bl.a. varemerkene Tørsleff, Paradiso og CajP. Tørsleff er markedsleder i Danmark innen bakeartikler, mens CajP er markedsleder i Sverige med sine grilloljer.
Selskapene representerer også flere internasjonalt kjente brands.

- Toms strategi er å fokusere på konfekt i noen bestemte nøkkelområder. På lang sikt passer derfor Tørsleff-selskapene ikke inn i Toms Gruppen, sier adm. direktør i Toms Per Harkær.
- Det har vært viktig for Toms å finne en eier som har næringsmidler som primært fokusområde, og som er i stand til å videreføre aktivitetene i Tørsleff & Co., avslutter Harkær.

-Tørsleff & Co. kommer til å inngå i Haugen-Gruppen (som eies av Associated British Foods plc.), og passer produktmessig bra inn i vårt skandinaviske sortiment og satsning, uttaler adm. direktør Jan E. Jørgensen.
- Akkvisisjonen føyer seg inn i en rekke av oppkjøp i Sverige og Danmark og er en del av vår skandinaviske strategi omkring salg og markedsføring av sterke merkevarer.

Samme dag kjøpes også det danske vinfirmaet House of Wine av familien Fossing. Selskapet arbeider med en rekke kjente kvalitetsviner på det danske markedet. I flg Jørgensen er selskapet spesielt sterkt innenfor business to business og i salg til restaurantmarkedet. Etter kjøpet vil House of Wine bli innfusjonert i Carl Lange AS som allerede er en del av Haugen-Gruppen.

- Dermed er vi i Danmark på plass i de samme kjerneområdene som i Norge; Dagligvare, Food-Service, Vin og Cognac, avslutter Jørgensen.

Haugen-Gruppen består av foruten av Tørsleff-selskapene og House of Wine, også av Carl Lange AS i Danmark , SJ Norman Teprodukter AB og Tubbin & Melander AB i Sverige.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her