Kake
Fristende gul mangosorbet

Fristende gul mangosorbet

En fruktsorbet er et populært alternativ til dessert på varme sommerdager. Her er oppskriften.
04 Juli 2013 - 07:10

Det finnes flere måter å lage sorbet på, men den enkleste er å lage den i ismaskin. Har du ikke ismaskin, gjør en stavmikser også suksess. Men da må du røre med stavmikseren hver halvtime for å unngå at isen krystalliserer seg.

Glukose for smidighet

Selv er jeg opptatt av at det jeg spiser har rene og friske smaker og setter ofte spørsmål ved ingredienser i en oppskrift. Hvorfor er de der? Hvilken betydning har de for desserten eller kaken?

Flere gode desserter finner du her

Hvorfor bruker man eksempelvis glukose i en sorbet? Glukosen gjør at frysepunktet senkes og at sorbeten får en smidig og elastisk konsistens.

Må være moden

Sammen med mango blir det ekstra vellykket. Det er imidlertid forskjell på mango. En umoden mango gir ingen god sorbet. Velg derfor de som er merket med «spisemoden». Eller pakistansk mango som er i sesong nå på sommeren.

Prøv en alkoholfri mangodrink

Den har en helt annen intensitet i smaken. Chaunsa regnes som den aller beste sorten og dyrkes i Punjab i Pakistan og Uttar Pradesh i India. Dette landet er for øvrig verdens største produsent av mango, men da fortrinnsvis andre sorter. Det finnes faktisk mer enn 1000 forskjellige mangotyper.

Du kan bytte ut mangoen i oppskriften med hvilken som helst annen bær eller frukt men husk bare på at du trenger 500-750 g frukt.

TIPS 1:  Hvis du ikke har ismaskin, ha massen i en plastboks med lokk og sett dette i fryseren i 30 minutter. Rør så med en stavmikser i massen og sett lokket på og beholderen ned i fryseren. Gjenta dette 5 ganger.  Se flere kokketips

TIPS 2:  Er mangoen umoden, kan den hurtigmodnes ved å legges i en brun papirpose i kjøkkenskapet i ett døgn. Moden mango bør oppbevares kjølig.  Se flere kokketips

Slik lager du mangosorbet

Slik lager du mangosorbet

Fremgangsmåte

Kok opp sukker og vann til sukkerlake og avkjøl. Rens mangoen og ha fruktkjøttet i en blender. Press saften ut av sitronen. 

Ha glukose, sukkerlake og sitronsaft i blenderen og miks dette til en jevn konsistens.

Kjør masse i ismaskin og ha det deretter i en beholder. Sett i 2-3 timer i fryseren.

Server!

TIPS 1:
Hvis du ikke har ismaskin, ha massen i en plastboks med lokk og sett dette i fryseren i 30 minutter. Rør så med en stavmikser i massen og sett lokket på og beholderen ned i fryseren. Gjenta dette 5 ganger.

TIPS 2:
Er mangoen umoden, kan den hurtigmodnes ved å legges i en brun papirpose i kjøkkenskapet i ett døgn. Moden mango bør oppbevares kjølig.
 
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her