Havfruen fyller 20 år

Den ærverdige fiskerestauranten Havfruen i Trondheim fyller 20 år denne uken. Det markeres i form av en jubileumsmeny.

Og det er selvfølgelig havets delikatesser som står på menyen. Herbert Klein har vært innehaver gjennom 20 år og disker opp med det beste av det beste, forteller restauranten i en pressemelding.
 
- Vi er stolte av å ha blitt til det vi er i dag og fortjener å feire oss selv nå, sier Klein.

Mange i Trondheim og omegn - og ikke minst besøkende fra andre steder i landet - har et forhold til Havfruen . Restauranten ligger idyllisk til ved gamle bybro.

- Enkelte av våre gjester er her en gang i året for å oppleve lutefisken. Andre er sjømatelskende stamgjester året rundt. Noen av dem har faktisk vært her siden oppstarten i 1987, sier Klein, eier og innehaver av restauranten gjennom 20 år.

Anerkjent
- Det hele startet med en romantisk ide om å drive egen restaurant. Men vi opplevde raskt det de fleste som starter egen restaurant gjør, nemlig at restaurantbransjen er hard forretningsvirksomhet. Suksesskriteriene våre har vært å satse fullt og helt som fiskerestaurant . Dette har vi kombinert med engasjerte medarbeidere med god fagkunnskap og lidenskap for yrke og arbeidsplass, forteller Klein.

Internasjonalt
Restaurantsjefen er finsk, soussjefen er engelsk og dermed er det en internasjonal gjeng som jobber på restauranten. Sjefkokk er Bjørnar Buserud, som tidligere har jobbet på Grand Hotel i Oslo.

Det er lokale, men også nasjonale og internasjonale råvarer av toppkvalitet som legger føringen for menyen som fornyes hver måned. I mars er det kamtsjatkakrabbe som legger føringer for menyen.

Jubileumsuke
Denne uken er det altså jubileumsuke. Det blir arrangementer for samarbeidspartnere, kolleger i bransjen, stamgjester og medlemmer i "Chaine des Rotisseurs".

Blant annet skal Svein-Erik Renaa fra Gastronomisk Institutt "avsløre" sjømathemmelighetene sine. Renaa fikk som kjent pris for beste fiskekomposisjon under Bocuse d`Or i Frankrike 2007.

Torkjell Berulfsen  er også på plass og skal kåsere rundt kultur og mattradisjoner, sjømat og restaurantbransjen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen