Hellstrøm til Singapore

Eyvind Hellstrøm, som eier restaurant Bagatelle, deltar på den årlige vin-, mat- og kunstfestivalen Wine, Food & Arts Experience i Singapore i februar.

Festivalen blir arrangert på et av verdens største ikonhoteller - Raffles Hotel i Singapore.

Men Hellstrøm reiser ikke sydover alene. Norsk sjømat er også invitert til å spille en av rollene på dette arrangementet.

Wine, Food & Arts Experience finner sted hvert år på dette tradisjonsrike hotellet hvor den velkjente drinken Singapore Sling ble skapt rundt år 1910.

Blant utøverne er altså Hellstrøm og andre verdenskjente kokker, blant annet årets vinner av Bocuse d'Or, der vår egen Sven Erik Renaa er blant favorittene. Kanskje er det han som reiser sammen med Hellstrøm?

Ellers blir hotellet fylt opp av vinprodusenter og kunstnere, i tillegg til hotellets beste gjester, journalister og ambassadører.

Dette er altså en unik mulighet til å gjøre norsk sjømat enda bedre kjent i verdens kulinariske miljøer.

Demonstrasjon
Hellstrøm skal være tilstede under hele arrangementet og er invitert til å holde en kulinarisk demonstrasjon  den 7. februar samt en forutgående lunsj den 6. februar. Selvsagt står Norsk laks og annen norsk sjømat på menyen.

Norsk sjømat får i 2007 for fjerde gang rett til å prege seg med den uoffisielle æresbetegnelsen "Verdens Beste Sjømat". Da blir norsk kveite fra havbruk og norsk kongekrabbe benyttet som offisielle råvarer i det kulinariske mesterskapet Bocuse d'Or som i disse dager arrangeres i Lyon.

Vinneren av årets av Bocuse d'Or blir også invitert til å holde en kulinarisk demonstrasjon, lunsj og middag med årets offisielle råvarer.

Viktig arena
Arrangementet er viktig for å tydeliggjøre kvaliteten av norsk mat fra havet. Dette gir en unik mulighet til å vise at norske råvarer stiller i verdensklasse, på samme nivå som kvalitetsviner fra Frankrike og Italia.

Det er den kjente britiske vineksperten Oz Clarke som leder vinsmakingene, mens kunsten er representert ved Per Benjamin.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen