Helstekt svinekam og epler i karamellsaus

Palmesøndag feires både i de katolske- og i de protestantiske land som innledningen på påsken. Denne dagen blir i mange deler av Europa markert med opptog for å levendegjøre og minnes Jesu inntog i Jerusalem. Tiden mellom palmesøndag og påskeaften kaller
Redaksjonen
01 April 2001 - 14:03

Helstekt svinekam
1½ kg svinekam
3 ts fransk sennep
1 stort fedd hvitløk
salt, pepper, smør
blandede krydderurter

Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Bland knust hvitløk med sennep, og smør oversiden av kammen med blandingen. Dryss med salt og pepper og rikelig med tørkede eller finklippede friske krydderurter. Legg tynne skiver av smør på kjøttet som legges på rist over langpanne. Beregn steketiden til ca 1½-2 timer. Spe den konsentrerte sjyen ifra langpannen med litt vann og evt. en buljongterning. Jevnes med mel og server som saus til kammen. Tilbehør: kokte poteter, solbærgele og grønn salat.

Drikkeforslag:
Duque de Viseu 1997, Dao (Sogrape) kr 87,80 (varenr 11926, basisutvalget). Vinen har dyp rød farge, en ren ung fruktighet med fint preg av krydder. Frisk og moderne stil.

Epler i Karamellsaus
4 store syrlige epler
½ l vann
1 ss sitronsaft
1 dl sukker

Karamellsaus:
100 gr sukker
2½ dl melk
2 eggeplommer
1 ss sukker
1 dl kremfløte

Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernehusene. Kok opp vann med sitronsaft og 1 dl sukker. La koke i sukkerlaken til de knapt er møre. Smelt og brun sukkeret i en kasserolle. Avkjøl litt, og spe med kokende melk.

Pisk eggeplommene med 1 ss sukker. Avkjøl karamellmassen noe, og rør litt av gangen inn i eggedosisen. Varm det opp til det tykner. Visp kremfløten stiv, og bland den i karamellsausen. Anrett eplene på et fat, og hell sausen over. Dekorer med hakkede mandler.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her