Her er Ganefart-finalistene

Her er Ganefart-finalistene

200 spisesteder er testet – her er de åtte regionvinnere som kan vinne Ganefart 2012.
14 September 2012 - 14:58

De åtte regionvinnere i Ganefart 2012 er klare. Ganefart er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet, Norges Bygdekvinnelag og Innovasjon Norge, og på veien mot finalen har bygdekvinner landet rundt besøkt og testspist på om lag 200 spisesteder.

Nå tar en jury over arbeidet med å finne fram til landsvinneren og vinneren av Ganefart 2012. Den består av leder Katrine Kleveland i Norges Bygdekvinnelag, statssekretær Harald O. Buttedahl i Landbruks- og Matdepartementet, Gunn Ovesen i Innovasjon Norge og kokk Charlotte Mohn.

LES OGSÅ: Hakallegarden mest pop langs veien

Prisen deles ut på reiselivsseminaret på Sundvolden Hotel onsdag 24. oktober. Ganefart arrangeres for fjerde gang i 2012, og er en konkurranse som kårer Norges beste spisested langs vei og vann. Vurderingskriteriene er god kundebehandling og matopplevelser basert på norsk matkultur og lokale råvarer.

Her er regionvinnerne:

• Hedmark/Oppland: Torsætra, Skreia, Oppland
• Region Trøndelag/Møre og Romsdal: Nilsgardstunet, Stordal, Møre og Romsdal
• Region Agder og Rogaland: Smag & Behag, Grimstad, Aust-Agder
• Region Hordaland og Sogn og Fjordane: Bekkjarvik Gjestgiveri, Austevoll, Hordaland
• Region Buskerud, Telemark og Vestfold: Gretteberg kafe, Haugastøl, Buskerud
• Region Akershus, Østfold og Oslo: Villa Mat og Mer, Mysen, Østfold
• Region Troms og Finnmark: Røkenes Gård og Gjestehus, Ervika, Troms
• Region Nordland: Restaurant Bojer, Thon Hotels Svolvær, Nordland

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her