Hakallegarden mest pop langs veien

Hakallegarden mest pop langs veien

Vant folkets pris i Ganefart 2012.
21 August 2012 - 10:10

Hakallegarden i Vanylven kommune på Sunnmøre er stemt fram som Gjestens Beste, en del av Ganefart 2012.

200 spisesteder langs vei og vann var nominert. Etter knivskarp konkurranse og avstemming via SMS og Facebook, dro Gjestens Beste i land seieren. Hakallegarden lager all mat fra bunnen av, har lokale vrier og retter av råvarer fra produsenter i nærheten. Aina Moldskred Krakset er gårdskone på Hakallegarden, og forteller at Gjestens Beste har vært en mulighet til å bli kjent blant flere mennesker.

– Vi meldte oss på mest for moro skyld. Vi er ferske i bransjen, men vi ønsker å sette lokalmat på kartet. Vi har en kortreist meny som er heilt tilpassa vårt konsept. Det er enkel, men god mat, og all maten vi serverer er lokal, sier hun til Fjordenes Tidene.

– Gratulerer til nykommeren Hakekallgarden. Det er mange spisesteder i Norge som serverer god, hjemmelaget mat av lokale råvarer. Dette gir gjestene en unik opplevelse, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum i en pressemelding.

På andreplass kom Torsætra kafe på Totenåsen, mens Sanngrund servering og overnatting ved Skarnes tok tredjeplassen.

LES OGSÅ: Lager Norges beste veimat

Det er Norges Bygdekvinnelag, Landbruks- og matdepartementet og Innovasjon Norge som står bak og samarbeider om Ganefart. Målet med konkurransen er å presentere spisesteder som er bevisste på lokal matkultur og historieformidling knyttet til mat.

Det er fjerde gang Ganefart arrangeres, og i år er det lagt spesiell vekt på at spisestedene er gode på formidling om hva gjestene spiser. Det er lagt vekt på både muntlig fortelling og informasjon i spisekartet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet
Ukens kake
Pasjons- og nektarinsufflé

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet

Her er det suffleen som gir luftigheten og smaken av pasjonsfrukt og nektariner som står for det tropiske innslaget. At det blir en dessert alle vil like, er garantert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her