Hakallegarden mest pop langs veien

Hakallegarden mest pop langs veien

Vant folkets pris i Ganefart 2012.

Hakallegarden i Vanylven kommune på Sunnmøre er stemt fram som Gjestens Beste, en del av Ganefart 2012.

200 spisesteder langs vei og vann var nominert. Etter knivskarp konkurranse og avstemming via SMS og Facebook, dro Gjestens Beste i land seieren. Hakallegarden lager all mat fra bunnen av, har lokale vrier og retter av råvarer fra produsenter i nærheten. Aina Moldskred Krakset er gårdskone på Hakallegarden, og forteller at Gjestens Beste har vært en mulighet til å bli kjent blant flere mennesker.

– Vi meldte oss på mest for moro skyld. Vi er ferske i bransjen, men vi ønsker å sette lokalmat på kartet. Vi har en kortreist meny som er heilt tilpassa vårt konsept. Det er enkel, men god mat, og all maten vi serverer er lokal, sier hun til Fjordenes Tidene.

– Gratulerer til nykommeren Hakekallgarden. Det er mange spisesteder i Norge som serverer god, hjemmelaget mat av lokale råvarer. Dette gir gjestene en unik opplevelse, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum i en pressemelding.

På andreplass kom Torsætra kafe på Totenåsen, mens Sanngrund servering og overnatting ved Skarnes tok tredjeplassen.

LES OGSÅ: Lager Norges beste veimat

Det er Norges Bygdekvinnelag, Landbruks- og matdepartementet og Innovasjon Norge som står bak og samarbeider om Ganefart. Målet med konkurransen er å presentere spisesteder som er bevisste på lokal matkultur og historieformidling knyttet til mat.

Det er fjerde gang Ganefart arrangeres, og i år er det lagt spesiell vekt på at spisestedene er gode på formidling om hva gjestene spiser. Det er lagt vekt på både muntlig fortelling og informasjon i spisekartet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen