Norges beste restauranter
Her er Norges 20 beste restauranter

Her er Norges 20 beste restauranter

White Guide Nordic har testet 56 norske restauranter. Her er Topp 20-listen.
Redaksjonen
25 November 2015 - 14:00

Stor-Oslo har ni av de 20 beste restaurantene i Norge. Men Stor-Bergen har nå fire mot tre i fjor, og er dermed Norges restaurantby nummer to. 

Siden forrige utgave er tre av Norges restauranter borte fra listen, nemlig Ylajali, Måltid og Lille B. Samtlige legger ned eller har lagt ned allerede. 

Credo i Trondheim har bykset fram til en tredjeplass. Nord-Norge inkludert Svalbard har tre av de 20. Er episentret for norsk toppgastronomi i ferd med å flytte seg ut av hovedstadsområdet?

Blant de 53 norske restaurantene i White Guide Nordic 2016 er det nå en god håndfull utenfor «allfarvei».

Hvordan bedømmingen er gjort, er beskrevet både i den trykte utgaven av guiden og den digitale utgaven som finnes her: www.whiteguide-nordic.com .

Her er de 20 beste - oversikten over alle 53 er nederst på siden:

1        Maaemo Oslo                                                                             93/38

2        Statholdergaarden Oslo                                                          84/36

3        Credo Trondheim                                                                      82/34

4        Lysverket Bergen                                                                      84/33

5        Bare Bergen                                                                                76/32

6        Fauna Oslo                                                                                  77/32

7        Feinschmecker Oslo                                                                 77/32

8        De 4 roser Harstad                                                                    76/32         

8        Renaa:Matbaren Bistro Stavanger                                       79/32

10      Ekebergrestauranten Oslo                                                     78/31

10      Kontrast Oslo                                                                             78/31

12      Strand restaurant Stabekk                                                    78/30

13      Huset Longyearbyen – Svalbard                                            78/29

14      Arakataka Oslo                                                                          76/31

15      De 4 Roser Tromsø Tromsø                                                      76/31

16      Tango bar&kjøkken Stavanger                                               76/31

17      Pileredet (Engø Gård Hotel & Rest.) Tjøme                         76/28

18      Colonialen Bergen                                                                     74/28

19      Cornelius Sjømatrestaurant Mathopen                              74/28

20      Smalhans Oslo                                                                            74/28

 

Totalpoeng/matpoeng

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her