Her kan du drikke så mye vin du vil - helt gratis

Her kan du drikke så mye vin du vil - helt gratis

Eller nesten. For bruk av vinfontenen er beregnet på pilgrimer på vei til apostelen Thomas-katedralen i Ortona på den italienske østkysten.

Det er vingården Dora Sarchese i Caldari i Abruzzo-fylket som sørger for dette overflødighetshornet av en vinfontene. Som altså er et tilbud til tørste pilgrimer noen kilometer unna målet som er Basilica Cattedrale San Tommaso Apostolo i Ortona.

Fontenen er den første i Italia som er tilgjengelig for alle og hvor vinen er gratis. Initiativet kom fra en gruppe pilgrimer som fikk napp hos Nicola d'Auria, eieren av Cantina Dora Sarchese, ifølge designonweb.it.

Fontenen er laget av kalkstein fra Majella og kobberkraner som opprinnelig var en sprøytepumpe. Fontenen er bygd inn i et stort gammelt eikefat som ikke lenger var i bruk.

Pilgrimene får ikke vite hvilken vin de drikker, men siden vi befinner oss i DOC-et Montepulciano d’Abruzzo, er sannsynligheten stor for at det er slik rødvin som kommer ut av kranen. Men Dora Sarchese lager så vel hvite som rosa, musserende og søte viner. 

Veggene er dekket med sitater fra den persiske poeten Omar Khayyâm (1048-1131) som er berømt for sin visdom og ikke minst hyllest til vinen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen