Hold deg slank med vin

Jenter behøver ikke bekymre seg for kaloriene i vin. Et moderat inntak virker tvert om slankende.

Ifølge en ny undersøkelse er det mindre sjanse for at kvinner som drikker vin i moderate mengder legger på seg enn de som bare drikker vann, leser vi på decanter.com. De samme kvinnene er dessuten mindre utsatt for fedme enn avholdende kvinner.

Studien konkluderer med at én kalori fra vin er av mindre betydning for vekten enn én kalori fra andre næringsmidler. Det antas at det er fordi leveren hos de med et jevnt vininntak utvikler en egen måte å bryte ned alkoholen på. Overskuddsenergien fra denne nedbrytingen ender opp som varme, ikke fett.

Rødvin best
Dette er resultatet av en 13 år lang studie av 19.220 amerikanske kvinner, utført av Lu Wang, ved Bringham and Women's hospital i Boston. 38 prosent av deltakerne var avholdende. Gjennom denne perioden la sistnevnte gruppe mest på seg, mens den generelle vektøkningen ble mindre etter som alkoholinntaket økte. Rødvin var den alkoholtypen som ga lavest vektøkning, mens øl og sprit resulterte i mest.

Dermed avvises den innarbeidete holdningen om at alcohol er fetende, men samtidig at det hele tiden er forutsetning om et moderat forbruk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen