Hvem blir Årets Grønne Kokk 2004?

Kokkenes Mesterlaug, Oslo og Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker samarbeider om konkurranse Årets Grønne Kokk 2004. I år arrangeres den for andre gang. Det skjer på Publikumsmessen 2004 på Lillestrøm lørdag 20. november.

Alle profesjonelle, faglærte kokker i Norge ble oppfordret til å delta i denne spennende konkurransen hvor grønnsaker og frukt settes i fokus. Konkurranseoppgaven gikk ut på å sende inn oppskrifter og fremgangsmåter på en tre retters meny bestående av forrett, hovedrett og dessert. Kriteriene er følgende:
Forretten skal inneholde poteter og urter, hovedrett skal inneholde kålrot, og dessert skal inneholde epler. Utover dette står deltagerne fritt til å bruke frukt, grønnsaker, sopp, bær og poteter. Rettene skal ikke inneholde kjøtt, fisk, fugl, fjærkre, skalldyr eller kraft fra disse.

Stor oppslutning
Det kom inn mange flotte forslag fra hele landet. Juryen, med kokk og produktutvikler i BAMA, Håvard Ravn Larsen, som hoveddommer, hadde en stor oppgave med å velge ut seks finalister som skal konkurrere på Lillestrøm. Men nå er det klart.

Finalister:
Jan Ivar Nykvist , avdelingsleder, Centra Høvik
Jørgen Kolderup , kjøkkensjef, Kreativ Catering, Oslo
Øystein Vallestad Næss , soussjef, Quality Hotel, Bergen
Christofer Bengtson , kokk, Restaurant Baltazar, Oslo
Frode Helberg , kokk, Ostehuset, Stavanger
Gunjan Løvehjerte , innehaver av Vegetar Catering, Oslo

Kom og se finalistene i aksjon
Finalistene skal konkurrere med sine innsendte menyer. Alle skal lage forrett, hovedrett og dessert til 12 personer på fem timer. Presentasjon av den første forretten skjer klokken 12.00. Deretter går det slag i slag. Detaljene vil bli vist direkte på storskjerm og det er god plass til publikum på tribunen. TV-kokk Wenche Andersen, som sitter i juryen, vil foreta premieutdelingen umiddelbart etter konkurransen, ca. klokken 15.30.

Premier:
1. plass : Prisen "Årets Grønne Kokk" og gavesjekk på kr. 15.000,-
2. plass : Gavesjekk på kr. 5.000,-
3. plass : Gavesjekk på kr. 3.000,-

Vi håper på stor opplutning blant supportere og publikum og lover en spennende dag som kan inspirere andre kokker og publikum til å sette mer grønt på menyen!

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen