Hvem er Norges beste arktiske kokk?

Hvem er Norges beste arktiske kokk?

Bodø har tre av de seks finalistene i kokkekonkurransen.

Blant 12 påmeldte til årets utgave av Arktisk Kokk, er seks finalister valgt ut til finalen i Bodø spektrum 19. september.

De innsendte og anonymiserte menyene ble vurdert av en jury på seks personer som blant annet har vurdert om deltakernes bidrag ligger innenfor råvarelisten, heter det i en pressemelding.

Årets finalister:
• Anette Løften fra Bodø, Spiseriet Fabelaktig, Langneset
• Gunnar Jensen, Vertshuset Skarven, Tromsø
• Morten Rasmussen, Emmas Drømmekjøkken, Tromsø
• Vegard Stormo, Tinja Fjellgård, Narvik
• Bjørnar Bakklund, Bryggerikaia, Bodø
• Rasmus J Skoglund, Lystpå, Bodø

LES OGSÅ: Simon Engen ble Arktisk kokk 2011

Bodø stiller med et sterkt mannskap på «hjemmebane», men hvem som stikker av med seieren er det opp til dommerpanelet å vurdere. Det ledes av Roy Magne Berglund, tidligere medlem av kokkelandslaget og deltaker i TV-serien «Smaken av Norge».

Råvarer fra nord

Råvarene inneholder blant annet flatbiff av reinsdyr, blåmuggost fra Kjerringøy, nepe og kantarell til forretten, mens hovedretten skal inneholde laks, beter, jordskokk, gulløye og øl. Til dessert blir det bringebær, hvit sjokolade og kesam.

Arktisk kokk skal fremme nordnorsk matkultur og nordnorske råvarer. Målet er at konkurransen også bidra til å øke anseelsen av kokkeyrket i landsdelen og øke rekrutteringen til yrket.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen