I det niende året

Når du leser dette, er vinmessen All verdens vin og den påfølgende Wine Expo enten i full gang eller allerede historie. Uansett markerer den et lite historisk høydepunkt for Apéritif. Faktisk er en gammel drøm gått i oppfyllelse; nemlig det å samle vinpro
Redaksjonen
27 August 2003 - 12:40

I Apéritifs niende år på markedet konstaterer vi også at vinforbruket nærmest er fordoblet i løpet av samme periode. Det vil vi ikke på noen måte ta æren for alene. Likevel har vår plass som Norges største nettsted om mat og drikke utvilsomt vært med på å få folk til å forstå at rødvin ikke bare er rødvin og at det å kombinere mat og drikke er noe annet enn å ta den første og beste flasken med vin for å drikke den til reinsdyr eller laks.

Jan H. Amundsen
Foto: Eva Brænd

I vårt niende år har vi på nettet også innledet samarbeid med Norges desidert største nettavis; vg.no der vi hver dag leverer stoff. Det tar vi som en solid anerkjennelse av at det vi leverer holder både høyt journalistikk og faglig nivå. Eksempelvis bruker vg.no vår redaktør Aase E. Jacobsens faste spalte Ukens vin i vg-drakt. Like fullt setter vi også en annen rekord dette året ved at vi faktisk har formidlet hele 12 000 bestillinger fra privatpersoner til Vinmonopolet via våre nettsider i løpet av 12 siste månedene.

Og mens vi fremdeles er i det niende året, minner vi alle ølfrelste om at vi like før ferien lanserte blad nummer tre i Apéritif-familien. ØL Apéritif heter nyskapningen som også folk utenom bransjen kan lese. Det er til salgs i Narvesen og inneholder ikke reklame for alkoholdige produkter - som folk normalt tar skade av bortsett når den presenteres på engelsk i blader som også selges i de samme butikkene som ØL Apéritif.

Endelig i det niende året opplever vi at KrF lanserer nok et forslag som bekrefter vår oppfatning om at partiet ikke helt har klart å fri seg fra svartsynet på alt som heter alkohol. Da ser vi selvfølgelig bort i fra at Svarstad Haugland i yngre år markedsførte seg selv som "et glass rødvin en gang iblant"-drikker. Nå skal ølet inn på Polet foreslås det. Årsaken er at den såkalte rusbrusen må bort fra butikkhyllene. Vårt håp er at når vi legger på oss ni år til er dette en død debatt. Men hvem vet hvor politikerne hopper?

Jan H. Amundsen
Ansvarlig redaktør - Apéritif
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her