Inge Hilland ny styreleder i VBF

Inge Hilland ny styreleder i VBF

Moestue-direktøren overtar etter Pål Atle Skjervengen.
15 Juni 2012 - 09:10

Årsmøtet i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) hvar valgt Inge Hilland, administrerende direktør i Moestue Grape Selections, som ny styreleder. Pål Atle Skjervengen takket for seg etter å ha ledet foreningen sammenhengende de siste syv årene.

- Jeg gleder meg til å overta etter Pål Atle Skjervengen. Han har gjort en stor innsats for foreningen gjennom mange år. VBF er en viktig aktør i og for bransjen, og jeg vil jobbe for at Vinmonopolet beholder sin støtte i befolkningen og at politikerne forhåpentligvis snart skjønner at alkoholavgiftene må ned til svensk nivå, sier Inge Hilland, VBFs nye styreleder.

VBF organiserer norske importører og produsenter av vin og brennevin. Foreningen har 45 medlemsbedrifter som representerer rundt 75 prosent av salget på Vinmonopolet.

Nye styremedlemmer

Morten Espe fra Prizelius, Thomas Patay fra Arcus og Holger Gramstad fra Diageo ble valgt inn som nye styremedlemmer på årsmøtet 12. juni.

Dermed består styret i VBF av følgende personer:

- Inge Hilland, Moestue Grape Selections, leder
- Pål-Helge Kraknes, Altia
- Martin Tobiasson, Eurowine
- Erik Amundsen, Pernod Ricard
- Anne Eliasson, Concha y Toro
- Morten Espe, Prizelius
- Thomas Patay, Arcus
- Holger Gramstad, Diageo

VBF har en egen produsentseksjon for sju norskproduserende firmaer av vin og brennevin, og Frithjof Nicolaysen fra Arcus har observatørplass i styret på vegne av disse medlemmene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her