Ingen serverer bedre mat langs veien

Ingen serverer bedre mat langs veien

Sørlandske spesialiteter ga seier i Ganefart 2012.
26 Oktober 2012 - 11:01

- Fantastisk og et vanvittig godt klapp på skulderen, sier Hans Petter Klemmetsen til Dagbladet etter seieren i Ganefart 2012.

Som gründer, kokk og daglig leder ved Smag og Behag, mottok han onsdag beviset på at spisestedet hans i Grimstad er det beste langs veien i Norge.

I tillegg til prisen, mottok Klemmetsen 50.000 kroner for seieren under konferansen Mat og Reiseliv.

Konseptet med delikatessebutikk og lunsjbar hele året, kombinert med restaurant i sommerhalvåret og selskaper, har vært vellykket og er tatt vel i mot av lokalbefolkning, sommergjester og andre turister.

- Dette er en gammel drøm som jeg klarte å realisere med hjelp fra gode partnere, forklarer den nybakte Ganefart-vinneren.

LES OGSÅ: Hakallegarden vant folkets pris

- Prisen er en inspirasjon til å bygge videre på og er en bekreftelse på at det er viktig det vi holder på med, avslutter årets Ganefart-vinner. -Konseptet med lunsjbar (åpningstid mellom 10 og 17) gir mulighet for at andre spisegjester enn de som er ute på kveldstid kan bli kjent med sørlandske matspesialiteter og råvarer. Barn kan få halve porsjoner av den samme maten som tilbys voksne. Dette er også en fin måte å formidle lokale smaker og retter til den oppvoksende generasjon», heter det i juryens begrunnelse.

Den bestod av statssekretær Harald Oskar Buttedahl i Landbruks- og matdepartementet, leder i Norges Bygdekvinnelag Katrine Kleveland, administrerende direktør i Innovasjon Norge Gun Ovesen og Jarle Baer, kokk ved Oslo Spiseforetning.

Tidligere vinnere er Gloppen Hotell, Sandane (2010), Ingers kro og restaurant, Hovet (2008) og Bios Cafe, Nordreisa (2006).

LES OGSÅ: Skal finne smaken av Norge

Årets åtte regionvinnere

• Hedmark/Oppland: Torsætra, Skreia, Oppland
• Trøndelag/Møre og Romsdal: Nilsgardstunet, Stordal, Møre og Romsdal
• Agder og Rogaland: Smag og Behag, Grimstad, Aust-Agder
• Hordaland og Sogn og Fjordane: Bekkjarvik Gjestgiveri, Austevoll, Hordaland
• Buskerud, Telemark og Vestfold: Gretteberg kafe, Haugastøl, Buskerud
• Akershus, Østfold og Oslo: Villa Mat og Mer, Mysen, Østfold
• Troms og Finnmark: Røkenes Gård og Gjestehus, Ervika, Troms
• Nordland: Restaurant Bojer, Thon Hotels Svolvær, Nordland
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her