Ingen serverer bedre mat langs veien

Ingen serverer bedre mat langs veien

Sørlandske spesialiteter ga seier i Ganefart 2012.

- Fantastisk og et vanvittig godt klapp på skulderen, sier Hans Petter Klemmetsen til Dagbladet etter seieren i Ganefart 2012.

Som gründer, kokk og daglig leder ved Smag og Behag, mottok han onsdag beviset på at spisestedet hans i Grimstad er det beste langs veien i Norge.

I tillegg til prisen, mottok Klemmetsen 50.000 kroner for seieren under konferansen Mat og Reiseliv.

Konseptet med delikatessebutikk og lunsjbar hele året, kombinert med restaurant i sommerhalvåret og selskaper, har vært vellykket og er tatt vel i mot av lokalbefolkning, sommergjester og andre turister.

- Dette er en gammel drøm som jeg klarte å realisere med hjelp fra gode partnere, forklarer den nybakte Ganefart-vinneren.

LES OGSÅ: Hakallegarden vant folkets pris

- Prisen er en inspirasjon til å bygge videre på og er en bekreftelse på at det er viktig det vi holder på med, avslutter årets Ganefart-vinner. -Konseptet med lunsjbar (åpningstid mellom 10 og 17) gir mulighet for at andre spisegjester enn de som er ute på kveldstid kan bli kjent med sørlandske matspesialiteter og råvarer. Barn kan få halve porsjoner av den samme maten som tilbys voksne. Dette er også en fin måte å formidle lokale smaker og retter til den oppvoksende generasjon», heter det i juryens begrunnelse.

Den bestod av statssekretær Harald Oskar Buttedahl i Landbruks- og matdepartementet, leder i Norges Bygdekvinnelag Katrine Kleveland, administrerende direktør i Innovasjon Norge Gun Ovesen og Jarle Baer, kokk ved Oslo Spiseforetning.

Tidligere vinnere er Gloppen Hotell, Sandane (2010), Ingers kro og restaurant, Hovet (2008) og Bios Cafe, Nordreisa (2006).

LES OGSÅ: Skal finne smaken av Norge

Årets åtte regionvinnere

• Hedmark/Oppland: Torsætra , Skreia, Oppland
• Trøndelag/Møre og Romsdal: Nilsgardstunet , Stordal, Møre og Romsdal
• Agder og Rogaland: Smag og Behag , Grimstad, Aust-Agder
• Hordaland og Sogn og Fjordane: Bekkjarvik Gjestgiveri , Austevoll, Hordaland
• Buskerud, Telemark og Vestfold: Gretteberg kafe , Haugastøl, Buskerud
• Akershus, Østfold og Oslo: Villa Mat og Mer , Mysen, Østfold
• Troms og Finnmark: Røkenes Gård og Gjestehus , Ervika, Troms
• Nordland: Restaurant Bojer , Thon Hotels Svolvær, Nordland

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen