Ingen vil drive restaurant

Det er ingen som er interessert i å drive restauranten i det nye konserthuset i Stavanger.

Restauranten blir på 250 kvadratmeter og får panoramautsikt ved innseilingen til sentrum.
 
Men ingen vil altså drive den.
 
Drift av restaurant, barer og kantine ble nemlig lagt ut på anbud, men laber interesse gjør at konkurransen nå er avlyst.
 
Overrasket
Det overrasker direktør Ole Hetland i konserthuset.
 
- Det er nok relativt tøffe tider nå. Vår jobb fremover blir å motivere restaurantbransjen i området til å se nærmere på dette, sier han.
 
Finanskrise
Restauranthuset Bølgen og Moi har spesialisert seg på mat i kulturbygg, med spisesteder på Henie-Onstad Kunstsenter i Oslo, Bergen Kunstmuseum og Norsk Oljemuseum i Stavanger.
 
Men det nye konserthuset kommer til feil tid, mener kokk Trond Moi.
 
- I utgangspunktet er dette et kjempespennende konsept, som vi normalt ville vært interessert i. Men i disse nedgangstider er det vanskelig å finansiere nye ting og få tak i nye folk. Vi har nok med å konsentrere oss om driften av egne steder, og slik tenker nok hele restaurantbransjen nå, sier Moi.
 
Og det er smale tider i matfylket Rogaland. Heller ikke det lokale restaurantimperiet Herlige Restauranter, med sine 20 utesteder, ser muligheter i konserthuset.
 
- Vi føler at vi har mer enn nok å holde på med. Anbudet krevde mye tid og ressurser, og derfor valgte i denne omgang ikke å legge inn et anbud, sier daglig leder Leif Hovland i Herlige Restauranter.
 
Prøver igjen
Nå går direktør Ole Hetland nye runder, og han har tross alt god tid før åpningen i 2012.
 
- Nå kontakter vi aktuelle restaurantdrivere i området. Vi inviterer dem ut og forteller dem om konserthuset og de mulighetene det har. Det blir enten ny konkurranse til høsten, eller direkte forhandlinger med interesserte, sier Ole Hetland.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen