Ingen vil drive restaurant

Det er ingen som er interessert i å drive restauranten i det nye konserthuset i Stavanger.
Redaksjonen
05 Mai 2009 - 09:00

Restauranten blir på 250 kvadratmeter og får panoramautsikt ved innseilingen til sentrum.
 
Men ingen vil altså drive den.
 
Drift av restaurant, barer og kantine ble nemlig lagt ut på anbud, men laber interesse gjør at konkurransen nå er avlyst.
 
Overrasket
Det overrasker direktør Ole Hetland i konserthuset.
 
- Det er nok relativt tøffe tider nå. Vår jobb fremover blir å motivere restaurantbransjen i området til å se nærmere på dette, sier han.
 
Finanskrise
Restauranthuset Bølgen og Moi har spesialisert seg på mat i kulturbygg, med spisesteder på Henie-Onstad Kunstsenter i Oslo, Bergen Kunstmuseum og Norsk Oljemuseum i Stavanger.
 
Men det nye konserthuset kommer til feil tid, mener kokk Trond Moi.
 
- I utgangspunktet er dette et kjempespennende konsept, som vi normalt ville vært interessert i. Men i disse nedgangstider er det vanskelig å finansiere nye ting og få tak i nye folk. Vi har nok med å konsentrere oss om driften av egne steder, og slik tenker nok hele restaurantbransjen nå, sier Moi.
 
Og det er smale tider i matfylket Rogaland. Heller ikke det lokale restaurantimperiet Herlige Restauranter, med sine 20 utesteder, ser muligheter i konserthuset.
 
- Vi føler at vi har mer enn nok å holde på med. Anbudet krevde mye tid og ressurser, og derfor valgte i denne omgang ikke å legge inn et anbud, sier daglig leder Leif Hovland i Herlige Restauranter.
 
Prøver igjen
Nå går direktør Ole Hetland nye runder, og han har tross alt god tid før åpningen i 2012.
 
- Nå kontakter vi aktuelle restaurantdrivere i området. Vi inviterer dem ut og forteller dem om konserthuset og de mulighetene det har. Det blir enten ny konkurranse til høsten, eller direkte forhandlinger med interesserte, sier Ole Hetland.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her