Ingers Kro vant Ganefart

Ingers Kro og Restaurant i Hol i Hallingdal er kåret til vinner av Ganefart 2008.
Redaksjonen
23 Oktober 2008 - 13:05

- Det er en tradisjonell veikro som serverer smakfull mat og er stolt og tro mot lokal tradisjon, sa statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet da han delte ut prisen på konferansen Mat og reiseliv på Røros.
 
- Dette er det største som har skjedd meg rent faglig, sier Inger Berg.
 
Stolt
Hun er svært stolt og fornøyd over å vinne årets Ganefartpris på 50 000 kroner. 
 
Konkurransen Ganefart er et samarbeidsprosjekt mellom Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge og Norges Bygdekvinnelag.
 
I alt 173 spisesteder utenfor de store byene meldte seg på. Ganefart er delt inn i 8 regioner, og det ble kåret en vinner i hver region.
 
Juryene skulle legge vekt på bruk av lokale råvarer, tradisjonsmat, kunnskap om historien bak maten, smak og gjestfrihet.
 
Tradisjonell
- Ingers kro er et sted der folk flest kan komme innom uten å ha planlagt det på forhånd. Kroen fremstår som en tradisjonell veikro som er stolt og tro mot lokal tradisjon. De går ikke på akkord med dette, sa juryen i sin begrunnelse.
 
Fjellørret fra Hallingdal og Hardanger, og Hallingdalsspesialiteten småmat er en av de store favorittene blant kundene. 
 
Ganefart ble første gang arrangert i 2006, og da vant BIOS Café på Storslett i Troms. Konkurransen inngår som en vesentlig del av prosjektet Smaken av Norge som blant annet har som formål å fremme norsk matkultur.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her