Ingers Kro vant Ganefart

Ingers Kro og Restaurant i Hol i Hallingdal er kåret til vinner av Ganefart 2008.

- Det er en tradisjonell veikro som serverer smakfull mat og er stolt og tro mot lokal tradisjon, sa statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet da han delte ut prisen på konferansen Mat og reiseliv på Røros.
 
- Dette er det største som har skjedd meg rent faglig, sier Inger Berg.
 
Stolt
Hun er svært stolt og fornøyd over å vinne årets Ganefartpris på 50 000 kroner. 
 
Konkurransen Ganefart er et samarbeidsprosjekt mellom Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge og Norges Bygdekvinnelag.
 
I alt 173 spisesteder utenfor de store byene meldte seg på. Ganefart er delt inn i 8 regioner, og det ble kåret en vinner i hver region.
 
Juryene skulle legge vekt på bruk av lokale råvarer, tradisjonsmat, kunnskap om historien bak maten, smak og gjestfrihet.
 
Tradisjonell
- Ingers kro er et sted der folk flest kan komme innom uten å ha planlagt det på forhånd. Kroen fremstår som en tradisjonell veikro som er stolt og tro mot lokal tradisjon. De går ikke på akkord med dette, sa juryen i sin begrunnelse.
 
Fjellørret fra Hallingdal og Hardanger, og Hallingdalsspesialiteten småmat er en av de store favorittene blant kundene. 
 
Ganefart ble første gang arrangert i 2006, og da vant BIOS Café på Storslett i Troms. Konkurransen inngår som en vesentlig del av prosjektet Smaken av Norge som blant annet har som formål å fremme norsk matkultur.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen