Ingers Kro vant Ganefart

Ingers Kro og Restaurant i Hol i Hallingdal er kåret til vinner av Ganefart 2008.
Redaksjonen
23 Oktober 2008 - 13:05

- Det er en tradisjonell veikro som serverer smakfull mat og er stolt og tro mot lokal tradisjon, sa statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet da han delte ut prisen på konferansen Mat og reiseliv på Røros.
 
- Dette er det største som har skjedd meg rent faglig, sier Inger Berg.
 
Stolt
Hun er svært stolt og fornøyd over å vinne årets Ganefartpris på 50 000 kroner. 
 
Konkurransen Ganefart er et samarbeidsprosjekt mellom Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge og Norges Bygdekvinnelag.
 
I alt 173 spisesteder utenfor de store byene meldte seg på. Ganefart er delt inn i 8 regioner, og det ble kåret en vinner i hver region.
 
Juryene skulle legge vekt på bruk av lokale råvarer, tradisjonsmat, kunnskap om historien bak maten, smak og gjestfrihet.
 
Tradisjonell
- Ingers kro er et sted der folk flest kan komme innom uten å ha planlagt det på forhånd. Kroen fremstår som en tradisjonell veikro som er stolt og tro mot lokal tradisjon. De går ikke på akkord med dette, sa juryen i sin begrunnelse.
 
Fjellørret fra Hallingdal og Hardanger, og Hallingdalsspesialiteten småmat er en av de store favorittene blant kundene. 
 
Ganefart ble første gang arrangert i 2006, og da vant BIOS Café på Storslett i Troms. Konkurransen inngår som en vesentlig del av prosjektet Smaken av Norge som blant annet har som formål å fremme norsk matkultur.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her