Ingers Kro vant Ganefart

Ingers Kro og Restaurant i Hol i Hallingdal er kåret til vinner av Ganefart 2008.
Redaksjonen
23 Oktober 2008 - 13:05

- Det er en tradisjonell veikro som serverer smakfull mat og er stolt og tro mot lokal tradisjon, sa statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet da han delte ut prisen på konferansen Mat og reiseliv på Røros.
 
- Dette er det største som har skjedd meg rent faglig, sier Inger Berg.
 
Stolt
Hun er svært stolt og fornøyd over å vinne årets Ganefartpris på 50 000 kroner. 
 
Konkurransen Ganefart er et samarbeidsprosjekt mellom Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge og Norges Bygdekvinnelag.
 
I alt 173 spisesteder utenfor de store byene meldte seg på. Ganefart er delt inn i 8 regioner, og det ble kåret en vinner i hver region.
 
Juryene skulle legge vekt på bruk av lokale råvarer, tradisjonsmat, kunnskap om historien bak maten, smak og gjestfrihet.
 
Tradisjonell
- Ingers kro er et sted der folk flest kan komme innom uten å ha planlagt det på forhånd. Kroen fremstår som en tradisjonell veikro som er stolt og tro mot lokal tradisjon. De går ikke på akkord med dette, sa juryen i sin begrunnelse.
 
Fjellørret fra Hallingdal og Hardanger, og Hallingdalsspesialiteten småmat er en av de store favorittene blant kundene. 
 
Ganefart ble første gang arrangert i 2006, og da vant BIOS Café på Storslett i Troms. Konkurransen inngår som en vesentlig del av prosjektet Smaken av Norge som blant annet har som formål å fremme norsk matkultur.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her