Innfører ny vinlov i Sonoma

Innfører ny vinlov i Sonoma

Men ikke alle liker at de må trykke «Sonoma County» på etiketten.

I USA er vinregionene inndelt i rundt 200 AVA-er (American Viticultural Areas), som minner mye om de franske appellation contrôlée. En ny lov, som trer i kraft fra januar 2014, krever at alle produsenter i regionen Sonoma County angir regionens navn i tillegg til den aktuelle appellasjonen.

Det innebærer at en produsent fra for eksempel Russian River Valley også må angi at vinen kommer fra Sonoma County på etikettene, melder Decanter.

Ifølge produsentforeningen Sonoma County Vintners sikrer loven at forbrukere verden over lettere kan gjenkjenne vin fra Sonoma. En del mindre kvalitetsprodusenter går imidlertid hardt ut mot loven. De mener det er liten grunn til å oppgi at vinen deres kommer fra et område som omfatter 400 000 hektar vinmarker og 15 forskjellige AVA-er. Nå risikerer små kvalitetsprodusenter å havne i samme kategori som de store masseprodusentene i Sonoma County. De framhever også at flere stedsangivelser kan virke forvirrende i stedet for å oppklarende.

I Napa County ble en tilsvarende lov innført i 1990.

LES OGSÅ: Fra Napa til Oslo på studietur

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen