Grilling av grønnsaker
Grillet aubergine bare må prøves
Foto: (robynmac)

Grillet aubergine bare må prøves

Følger du denne oppskriften, får du et grillfølge som fullstendig konkurrerer ut kjøttet. Slik blir ikke bare familiens vegetarianere glade, men også alle andre som vil kutte ned på kjøttinntaket..
10 Juli 2018 - 11:00

Auberginer dyrkes rundt hele Middelhavet. Selv om sesongen i eksempelvis Sør-Italia er fra juni til oktober, er auberginer tilgjengelig hele året her til lands. Og det er selvsagt fordi de dyrkes i veksthus.

Årsaken er at veksthus gir større kontroll med sykdommer og misdannelser. For auberginer tolereres nemlig ingen skjønnhetsfeil. De flotte, dyp lilla grønnsakene kommer i vinterhalvåret fra Spania og om sommeren fra Holland.

Står sterkt i sør

Mens auberginer i dag hylles som sunn og sykdomsforebyggende mat, særlig overfor kreft og hjertelidelser, ble de utsatt for stor grad av mistro i Nord-Italia hvor de hadde rykte på seg for å forårsake mentale lidelser!

At de samtidig hadde en meget sterk standing i det søritalienske  kjøkken, kan ha understøttet dette ryktet siden norditalienernes holdning til sine landsmenn i sør aldri har vært preget av likeverdstanken.

Frem med sødmen

Men auberginer kom først til vår del av verden på 1500-tallet og da fra Kina eller India hvor de også den dag i dag spiller en viktig gastronomisk rolle. Auberginer er svært sol- og varmekjære. Samtidig som de trenger et skrint jordsmonn. Resultatet er lavt utbytte og mye smak.

På de neste sidene finner du drikkeforslag samt oppskriften på grillete auberginer

I motsatt fall, hvis solmengden er for liten, vil de bitre aromaene øke. Det er grunnen til at auberginer drysses med salt eller legges i lettsaltet vann en halvtime før grilling eller fritering. Slik får du frem mye mer sødme i smaken.

Fleksibel

Når du kjøper auberginer, bør du påse at de er faste og ikke gir etter for trykk. Det finnes utrolig mange forskjellige varianter av aubergine, som alle har sine eksteriørmessige trekk, runde, avlange, tynne og tykke, blanke og matte i fargen, som går fra lilla til svart. Auberginene du får kjøpt her til lands er imidlertid av det runde lett avlange og blanke slaget med en vekt på 225-400 gram.

På de neste sidene finner du drikkeforslag samt oppskriften på grillete auberginer 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her