Investor kjøpte auksjonsvin for 200.000

Investor kjøpte auksjonsvin for 200.000

- Må bringe litt vinkultur til Bergen.
25 November 2013 - 23:55

Mandag klokka 18 gikk startskuddet for Norges første vinauksjon. Det skjedde hos auksjonshuset Blomqvist i Oslo, hvor flere hundre hadde tatt plass da flere hundre flasker skulle under hammeren.

Blant dem var Simon Simonnæs fra Bergen. 40-åringen er investor, mangemillionær og nå lykkelig eier av 36 flasker vin etter auksjonen, skriver Nettavisen. Prislapp: 200.000 kroner. Cirka.

Med 6 flasker Château Margaux 2004, 6 flasker Château Margaux 2001, 3 flasker Château Latour 2006, 6 flasker Château Latour 2005, 6 flasker Château Latour 2004, 3 flasker Château Latour 2003, 6 flasker Château Latour 2006 og to stykk magnum Château Latour (1967) har Simonnæs sikret seg mye godt i glasset - eller på kjøl - i årene fremover.

Han sier til avisa at han er i ferd med å bygge opp sin egen vinkjeller. I tillegg skal noen av flaskene gå til restaurant Sumo, som er en av flere restauranter Simonnæs driver i Bergen.

Kveldens trolig dyreste flaske var en Château Pétrus 1950 som gikk for 32.000 kroner, godt over prisantydningen på 25.000 kroner. En Musigny Grand Cru 1996, G. Roumier, var også vurdert til 25.000 kroner, men ble solgt for 20.000.

Vinmonopolets Arnt Egil Nordlien sier til Side2.no at Vinmonopolet har jobbet i flere år får å få alle tillatelser på plass.

- Vi har jobbet med dette siden 2008, men det måtte en lovendring til før vi kunne starte, sa Nordlien. Den kom i 2012, og da valgte Vinmonopolet å utlyse en anbudsinnbydelse som Blomqvist vant.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her