Italiensk vinsmaking med viner fra Pasqua

Bli med på en eventyrlig smaking den 8. september når Ilaria Ippoliti fra Pasqua, et av Italias største privateide vinhus, kommer på besøk. Hun serverer deg hele 13 viner, og det er selvsagt både hvite, røde og ikke minst søte godsaker som kommer i glassene.

Med mer enn 18 millioner flasker årlig fra mer over 1300ha vinmark i Veneto, rangerer Pasqua som en av de ledende private vinprodusenter i Italia. I dag drives familiebedriften av de tre brødrene fra 2. generasjon: Carlo, Umberto og Giorgio Pasqua. De holder den familieide og drevne tradisjonen vedlike. Pasqua fokuserer på nyskapning, nytenkning og innovasjon på fremstilling og ikke minst på det estetiske utseendet produktene har.

Historien til Pasqua daterer seg tilbake til 1925, da brødrene Natale, Nicola, Riccardo og Umberto startet en lukrativ vinhandel ved å kjøpe druer fra syd-Italia. De startet etter hvert med å fokusere mer og mer på de typiske Veronese-variantene som brukes til å produsere Valpolicella, Soave, Bardolino og Amarone. Den andre generasjonen, Carlo, Giorgio and Umberto, markerte et viktig vendepunkt for firmaets historie. Den tidlige negociant-virksomheten ble mer og mer dreid over mot fokus på egenproduksjon, med flere og flere oppkjøp av egen vinmark i områdene Soave og Valpolicella. Pasquas viner hadde allerede en høy anerkjennelse på hjemmemarkedet. Eksporten startet i det små med fokus på det europeiske markedet fulgt av de andre kontinentene.

Gjennom 80-årene befestet de sin stilling som vinprodusent, og utvikling i arbeidet i og utenfor vinkjelleren gjorde at de kunne møte strengere krav fra et stadig mer kyndig marked. Hele det produktive systemet hos Pasqua endret seg og midler ble investert i høykvalitetsproduksjon. Dette medførte blant annet dannelsen av Cecilia Beretta, juvelen i Pasqua-gruppen - en eiendom så vel som et forskningssenter. I dag er dette et "sponsorship" for doktorgradstudier i vitikultur ved universitetet i Milano. Vin fra denne vinmarken er selvsagt blant de vinene du skal smake.

Smakingen er avholdt
 
Dette er de 13 vinene som vi under kyndig veiledning fra Pasquas eksportsjef skal smake:
 
 
 
 
 
 
 
   (serveres i 2002-årgang)
 
 
 
 
w Nero d'Avola Sangiovese 2002 (ikke i salg i Norge)
 
 

 
 
 
 
 
 
Foredraget holdes på engelsk.

Smakingen er avholdt

Tid: 8. september 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 080903 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 02.09.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen