Jay Tucker fra T. G. I. Friday's til topps med beste drink

Jay Tucker fra T. G. I. Fridays gikk til topps i konkurransen om å mikse den beste drinken med Southern Comfort som basis. Dermed er det han som tar turen til USA nærmere bestemt New Orleanes. Det hele fant sted på Gloria Flames i Oslo 29. september.
Redaksjonen
01 Oktober 2002 - 01:00

Juryen var helt klar i sin dom; Spirit of 74 kreert og mikset av Jay Tucker fra T. G. I. Friday's var den suverene vinner av konkurransen. Original, servert i cocktailglass med ferskenstein som garnityr. Frisk og fortsatt med smaken av Southern Comfort i behold.
 
Reglene var veldig enkle og tilpasset alle. Beste drink med Southern Comfort som basis eller hovedingrediens. Det var kun smak og utseende som talte når juryen bedømte drinkene.
 
Disse deltok i finalen:
Robert Lipic, Barbeint
Stig Bareksten, Lotus
Adelino Figueira, Håndshaker Coctail Bar representert ved Siri
Marianne Torp, Hotel City Fredrikstad
Patric Rosenfors, Kastanjen
Victor Casquinha, Christian Kvart
Jay Tucker, T. G. I. Friday's
 
Jay Tuckers vinnerdrink:
 
Spirit of 74
3 cl Southern Comfort
1 cl Cointreau/Triple Sec
Dash Monin Peach Syrup tilsmakt med frisk appelsin, sitron og fersken.
Servert i cocktailglass med ferskenstein (i glasset) som garnityr.
 
2. plass
Adelino Figueira fra Håndshaker Cocktail Bar:
 
Southern-Sunrise.com
4 cl Southern Comfort
10 cl appelsinjuice, Brämhult
Dash Grenadine
Dash Frothee
Dekorert med grapespiral, peppermynte og bjørnebær
 
3. plass
Stig Bareksten, Lotus:
 
New Direction
3 cl Southern Comfort
1 cl Marasquino Liqeure
3 cl saft av granateple
1 cl saft av appelsin
1 cl saft av sitron
appelsintwist
 
Alle tre ble laget med shaker.
 
I juryen satt folk som vet hvordan en god drink skal smake og hvordan den skal se ut: Johannes Myklebust fra Glitch og årets bartender 2001, Patrik Eriksson fra Lotus, Liz Mortensen som har drevet egen bar før hun begynte i Spiritus, Jan H. Amundsen ansvarlig redaktør i bransjetidsskiftet BAR Apéritif.
 
Bildet: Vinnerne Jay Tucker i midten, Siri fra Håndshaker Cocktail Bar som representerte Adelino Figueira og Stig Bareksten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her