Jay Tucker fra T. G. I. Friday's til topps med beste drink

Jay Tucker fra T. G. I. Fridays gikk til topps i konkurransen om å mikse den beste drinken med Southern Comfort som basis. Dermed er det han som tar turen til USA nærmere bestemt New Orleanes. Det hele fant sted på Gloria Flames i Oslo 29. september.
Redaksjonen
01 Oktober 2002 - 01:00

Juryen var helt klar i sin dom; Spirit of 74 kreert og mikset av Jay Tucker fra T. G. I. Friday's var den suverene vinner av konkurransen. Original, servert i cocktailglass med ferskenstein som garnityr. Frisk og fortsatt med smaken av Southern Comfort i behold.
 
Reglene var veldig enkle og tilpasset alle. Beste drink med Southern Comfort som basis eller hovedingrediens. Det var kun smak og utseende som talte når juryen bedømte drinkene.
 
Disse deltok i finalen:
Robert Lipic, Barbeint
Stig Bareksten, Lotus
Adelino Figueira, Håndshaker Coctail Bar representert ved Siri
Marianne Torp, Hotel City Fredrikstad
Patric Rosenfors, Kastanjen
Victor Casquinha, Christian Kvart
Jay Tucker, T. G. I. Friday's
 
Jay Tuckers vinnerdrink:
 
Spirit of 74
3 cl Southern Comfort
1 cl Cointreau/Triple Sec
Dash Monin Peach Syrup tilsmakt med frisk appelsin, sitron og fersken.
Servert i cocktailglass med ferskenstein (i glasset) som garnityr.
 
2. plass
Adelino Figueira fra Håndshaker Cocktail Bar:
 
Southern-Sunrise.com
4 cl Southern Comfort
10 cl appelsinjuice, Brämhult
Dash Grenadine
Dash Frothee
Dekorert med grapespiral, peppermynte og bjørnebær
 
3. plass
Stig Bareksten, Lotus:
 
New Direction
3 cl Southern Comfort
1 cl Marasquino Liqeure
3 cl saft av granateple
1 cl saft av appelsin
1 cl saft av sitron
appelsintwist
 
Alle tre ble laget med shaker.
 
I juryen satt folk som vet hvordan en god drink skal smake og hvordan den skal se ut: Johannes Myklebust fra Glitch og årets bartender 2001, Patrik Eriksson fra Lotus, Liz Mortensen som har drevet egen bar før hun begynte i Spiritus, Jan H. Amundsen ansvarlig redaktør i bransjetidsskiftet BAR Apéritif.
 
Bildet: Vinnerne Jay Tucker i midten, Siri fra Håndshaker Cocktail Bar som representerte Adelino Figueira og Stig Bareksten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her