Jobber hardt og tjener lite

Byfest og en god sommer kommer godt med for en hardt prøvet utelivsbransje i Lillestrøm.
Redaksjonen
17 Juni 2008 - 09:00

Det er ikke lett å tjene penger på utelivsbransjen i Lillestrøm. Romerikes Blad har sjekket omsetningen til 15 serveringssteder med en samlet omsetning i 2006 på 125 millioner kroner.
 
Det samlede resultatet er et underskudd på 3,6 millioner kroner.
 
Lav inntjening
Den største aktøren, Uteliv Romerike AS, tjener heller ikke fett. Selskapet driver Klimt, Jekyll and Hyde, Fryd, Republic og Sørensens i kulturhuskvartalet. Sistnevnte er overtatt i år.
 
Utestedene omsatte for 46 millioner i fjor, og selskapet satt igjen med 631 000 i overskudd.
 
Depper ikke
Daglig leder Stig Sandum depper imidlertid ikke.
 
- I år er det bare på Fryd vi ikke vil få et overskudd. På de andre stedene blir det pluss. Det er fordi vi kan utnytte stordriftsfordeler på innkjøp og administrasjon, og fordi vi kan bruke de ansatte flere steder, sier han.
 
Dyrt
- Det blir uforholdsmessig dyrt å drive bare ett utested. Jeg tror man må ha flere steder om man skal klare seg i Lillestrøm i dag, sier Sandum. Han sier at målet for Uteliv Romerike AS er 100 millioner i omsetning.
 
- Utfordringen rent driftsmessig er å få til en kombinasjonen av samkjøring på driftssiden og samtidig sørge for at utestedene framstår med forskjellige konsepter, sier medeier Ole Bjørn Dokken. Han sier det er uaktuelt å åpne enda flere serveringssteder.
 
- Nå er vi der vi ønsker å være og satser på å gjøre det vi gjør enda litt bedre, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her