Jobber hardt og tjener lite

Byfest og en god sommer kommer godt med for en hardt prøvet utelivsbransje i Lillestrøm.

Det er ikke lett å tjene penger på utelivsbransjen i Lillestrøm. Romerikes Blad har sjekket omsetningen til 15 serveringssteder med en samlet omsetning i 2006 på 125 millioner kroner.
 
Det samlede resultatet er et underskudd på 3,6 millioner kroner.
 
Lav inntjening
Den største aktøren, Uteliv Romerike AS, tjener heller ikke fett. Selskapet driver Klimt, Jekyll and Hyde, Fryd, Republic og Sørensens i kulturhuskvartalet. Sistnevnte er overtatt i år.
 
Utestedene omsatte for 46 millioner i fjor, og selskapet satt igjen med 631 000 i overskudd.
 
Depper ikke
Daglig leder Stig Sandum depper imidlertid ikke.
 
- I år er det bare på Fryd vi ikke vil få et overskudd. På de andre stedene blir det pluss. Det er fordi vi kan utnytte stordriftsfordeler på innkjøp og administrasjon, og fordi vi kan bruke de ansatte flere steder, sier han.
 
Dyrt
- Det blir uforholdsmessig dyrt å drive bare ett utested. Jeg tror man må ha flere steder om man skal klare seg i Lillestrøm i dag, sier Sandum. Han sier at målet for Uteliv Romerike AS er 100 millioner i omsetning.
 
- Utfordringen rent driftsmessig er å få til en kombinasjonen av samkjøring på driftssiden og samtidig sørge for at utestedene framstår med forskjellige konsepter, sier medeier Ole Bjørn Dokken. Han sier det er uaktuelt å åpne enda flere serveringssteder.
 
- Nå er vi der vi ønsker å være og satser på å gjøre det vi gjør enda litt bedre, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen