Julekonfekt

Hva er vel bedre å gi venner og familie til jul enn hjemmelaget konfekt!? Det trenger ikke være veldig vanskelig heller - la alle barn prøve seg, store som små!
Redaksjonen
01 Desember 2008 - 15:00

Sjokolade og konfekt er noe de fleste liker og nå i julen må det være lov å unne seg litt ekstra. Mange konfekttyper er selvskrevne og lette å lage for alle i familien, og hvem vil vel ikke bli overlykkelig for søte fristelser i julekurver eller under treet?

Er du redd for sjokoladens virkemidler så skal du ikke tenke for mye på det. En studie fra 2003 viser nemlig at sjokolade, og da den mørke varianten, til og med kan redusere faren for blodpropp. Den skal og hjelpe mot beinskjørhet, og et av virkemidlene i denne mørke fristelsen er full av antioksidanter. Så det ser ut til at vi kan nyte vår mørke sjokolade til det fulle likevel.

Artikler om julekaker og juledesserter Julecookies aller best
Mathias (6 ½) og Jørgen (4 ½) sine cookies med røde og grønne nonstop er perfekt juleknask i følge den barnesterke juryen. Den var også én av de oppskriftene vi presenterte underveis i konkurransen. [Les mer]
 
Det var trolig slik det begynte: En mayaindianer oppdaget av bønnen inni den rare frukten smakte godt. Hvis den ble ristet og i tillegg blandet med chili, ble smaksopplevelsen himmelsk. [Les mer]
 
Inntil for få år siden var desserter noe restaurantene overlot til lærlinger, forteller kokk og konditor Sverre Sætre, og det til tross for at det søte kjøkkenet er langt mer avhengig av nøyaktighet enn det salte for å bli vellykket. Her får du oppskriftene på seks av hans nydelige desserter. [Les mer]
 
Vanilje - og da snakker vi om den ekte utgaven - er verdens mest arbeidskrevende jordbruksprodukt. Dens intense og forførende aroma i kombinasjon med dens utseende gjør den til et av de meste ettertraktete afrodisiaka. [Les mer]
 
Fristende søte og farlig gode konfektbiter er faktisk ikke vanskelig å lage selv. Her finner du tipsene og oppskriftene. [Les mer]
 
Frukt er den tydeligste trenden på dessertfronten. Et resultat av så vel det kreative kjøkkenets utbredelse som det økende fokuset på helse. Konditor Sverre Sætre viser frem noen tidsriktige fruktige kreasjoner som alle kan kopiere. [Les mer]

Selv om det er som dessertkokk i kokkelandslaget at Espen Vesterdal Larsen har oppnådd ære og berømmelse, er han opptatt av mye mer enn kakaoprosenter og italiensk marengs. [Les mer]

Desserten er selvskreven i menyen på Le Canard og kjøkkensjef Thomas Berg og konditor Trine Nilsen serverer gjestene gjerne to. Først en forfriskende kreasjon som skal rydde grunnen for kronen på måltidet, og veldig ofte er den laget av sjokolade formet som en kule fylt med en liten og søt overraskelse. Slik blir restaurantgjester som fornøyde barn igjen. [Les mer]

Dette er historien om den unge franskmannen, Pascal Dupuy, som ble en av Norges desidert beste konditorer i løpet av få år. Og som til og med er belønnet med fransk konditors Oscar-parallell, medlemskap i Relais Dessert International. Nå baker ham for et hovedstadspublikum sulteforet på lekre kaker. Du får to av oppskriftene hans. [Les mer]

Oppskrifter
Knekk
Relevante seksjoner hos Apéritif
 
• Desserter, is og kaker - julekaker og -desserter
• Desserter, is og kaker - desserter
• Desserter, is og kaker - dessertsaus og krem
• Desserter, is og kaker - isretter
• Desserter, is og kaker - kaker
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her