Julekonfekt

Hva er vel bedre å gi venner og familie til jul enn hjemmelaget konfekt!? Det trenger ikke være veldig vanskelig heller - la alle barn prøve seg, store som små!
Redaksjonen
01 Desember 2008 - 15:00

Sjokolade og konfekt er noe de fleste liker og nå i julen må det være lov å unne seg litt ekstra. Mange konfekttyper er selvskrevne og lette å lage for alle i familien, og hvem vil vel ikke bli overlykkelig for søte fristelser i julekurver eller under treet?

Er du redd for sjokoladens virkemidler så skal du ikke tenke for mye på det. En studie fra 2003 viser nemlig at sjokolade, og da den mørke varianten, til og med kan redusere faren for blodpropp. Den skal og hjelpe mot beinskjørhet, og et av virkemidlene i denne mørke fristelsen er full av antioksidanter. Så det ser ut til at vi kan nyte vår mørke sjokolade til det fulle likevel.

Artikler om julekaker og juledesserter Julecookies aller best
Mathias (6 ½) og Jørgen (4 ½) sine cookies med røde og grønne nonstop er perfekt juleknask i følge den barnesterke juryen. Den var også én av de oppskriftene vi presenterte underveis i konkurransen. [Les mer]
 
Det var trolig slik det begynte: En mayaindianer oppdaget av bønnen inni den rare frukten smakte godt. Hvis den ble ristet og i tillegg blandet med chili, ble smaksopplevelsen himmelsk. [Les mer]
 
Inntil for få år siden var desserter noe restaurantene overlot til lærlinger, forteller kokk og konditor Sverre Sætre, og det til tross for at det søte kjøkkenet er langt mer avhengig av nøyaktighet enn det salte for å bli vellykket. Her får du oppskriftene på seks av hans nydelige desserter. [Les mer]
 
Vanilje - og da snakker vi om den ekte utgaven - er verdens mest arbeidskrevende jordbruksprodukt. Dens intense og forførende aroma i kombinasjon med dens utseende gjør den til et av de meste ettertraktete afrodisiaka. [Les mer]
 
Fristende søte og farlig gode konfektbiter er faktisk ikke vanskelig å lage selv. Her finner du tipsene og oppskriftene. [Les mer]
 
Frukt er den tydeligste trenden på dessertfronten. Et resultat av så vel det kreative kjøkkenets utbredelse som det økende fokuset på helse. Konditor Sverre Sætre viser frem noen tidsriktige fruktige kreasjoner som alle kan kopiere. [Les mer]

Selv om det er som dessertkokk i kokkelandslaget at Espen Vesterdal Larsen har oppnådd ære og berømmelse, er han opptatt av mye mer enn kakaoprosenter og italiensk marengs. [Les mer]

Desserten er selvskreven i menyen på Le Canard og kjøkkensjef Thomas Berg og konditor Trine Nilsen serverer gjestene gjerne to. Først en forfriskende kreasjon som skal rydde grunnen for kronen på måltidet, og veldig ofte er den laget av sjokolade formet som en kule fylt med en liten og søt overraskelse. Slik blir restaurantgjester som fornøyde barn igjen. [Les mer]

Dette er historien om den unge franskmannen, Pascal Dupuy, som ble en av Norges desidert beste konditorer i løpet av få år. Og som til og med er belønnet med fransk konditors Oscar-parallell, medlemskap i Relais Dessert International. Nå baker ham for et hovedstadspublikum sulteforet på lekre kaker. Du får to av oppskriftene hans. [Les mer]

Oppskrifter
Knekk
Relevante seksjoner hos Apéritif
 
• Desserter, is og kaker - julekaker og -desserter
• Desserter, is og kaker - desserter
• Desserter, is og kaker - dessertsaus og krem
• Desserter, is og kaker - isretter
• Desserter, is og kaker - kaker
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her