Kamp mot vindmøller?

Vinforum med Arne Ronold i spissen kjørte sin ankesak for Høyesterett sist uke. Dommen vil falle mot slutten av måneden.
Redaksjonen
22 Juni 2009 - 13:11

Det var i 2004 at ansv. redaktør Arne Ronold i Vinforum valgte å trykke vinannonser i et magasin beregnet for privatkonsumenter. Målet var å utfordre det norske forbudet mot alkoholreklame. Bakgrunnen var at det svenske mat- og drikketidsskriftet Gourmet etter to rettsaker fikk medhold i at reklameforbudet var i strid med EUs regler om fri flyt av varer og tjenester.

- Dommen i Sverige viser at totalforbud ikke er veien å gå for å sikre den frie flyten, understreker Ronold.

Derfor har det i den senere tid kommet flere såkalte partielle forbud, for eksempel i Frankrike hvor annonsering på nettsteder rettet mot ungdom samt sport- og fritidsaktiviteter ikke er lovlig.

Begrenset optimisme
Men Staten representert ved Sosial- og Helsedepartementet tviholder på et totalforbud som er langt enklere å håndtere enn et partielt forbud. Det er nok årsaken til at de står så steilt imot og bruker så store ressurser på denne saken. Som nå altså har vært helt til topps i rettsystemet.

Men Ronold er ikke sikker på utfallet.
- Vi er begrenset optimistiske, først og fremst siden jusen i dommen fra Lagmannsretten hvor vi tapte, ikke er veldig presis, forklarer han.

Vinforum vant runden før det, i Oslo Tingrett, men da anket Staten, så her kan det naturlig nok gå begge veier.
- Det er blitt en prinsippsak, men hadde vi visst at dette skulle ende i fem års kamp, er det tvilsomt om vi hadde gjort det vi gjorde, sier Ronold.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her