Klart for NM i konditorkunst

Norgesmesterskapet i konditorkunst skal i år arrangeres i Ålesund.
Redaksjonen
12 April 2007 - 18:48

Arrangementet skal holdes under matfestivalen i Ålesund 31. august og 1. september. Vinneren får ære - og 15.000 kroner.
 
Alle som vil delta må sende inn et forslag til meny, oppskrifter og en kort beskrivelse på hvordan de har planer om å følge temaet.
 
Kriterier
De innsendte forslagene vil deretter bli vurdert av dommere etter følgende kriterier:
1) Sammensetning av smak og harmoni.
2) Originalitet.
3) Vanskelighetsgrad.
4) Gjennomføring av tema.

Dommerne tar deretter ut seks kandidater som skal konkurrere om NM-tittelen. Kandidatene må ha fagbrev som konditor og påmeldingsfristen er 15. mai.

Oppgavene
Dette blir arbeidsoppgavene under NM.

1. HOVEDKAKE
Det skal lages en kake til 30-40 personer og en is som skal serveres sammen med kaken på en desserttallerken.

Kandidatene skal selv velge utforming, høyde, innhold og oppsats. Det skal lages en testkake til smaksbedømmelse. Denne skal lages og serveres på desserttallerken sammen med isen.

2. SJOKOLADEKONFEKT
Fremstilling av sjokoladekonfekt. Kandidatene skal lage to forskjellige og 10 stykker av hver etter kandidatens valg.

Fire konfekter skal presenteres i en valgfri eske som skal være laget i et spiselig materiale, som for eksempel sjokolade, sukker, marsipan eller liknende. Denne skal også lages under konkurransen.
 
3. SMÅKAKER/PETIT FOURS
Det skal lages tre forskjellige småkaker/petit fours etter kandidatens eget valg. Ti stykker av hver.    

4. SHOW PIECE
Det skal lages og medbringes en utstillingsfigur ut fra et tema. Denne blir tatt med i bedømming av utstillingen. Lages i sjokolade, sukker eller pastillage.
 
P.S Bildene er desserter laget av kokkelandslagets konditor Sverre Sætre.

Les mer her.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag finner du ingrediensene utendørs
Dagens rett
Pai med nesler og ost

I dag finner du ingrediensene utendørs

Nesler er en dårlig utnyttet ressurs - helt gratis og perfekte akkurat nå. Ut og plukk og prøv deg på denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her