Klart for NM i konditorkunst

Norgesmesterskapet i konditorkunst skal i år arrangeres i Ålesund.
Redaksjonen
12 April 2007 - 18:48

Arrangementet skal holdes under matfestivalen i Ålesund 31. august og 1. september. Vinneren får ære - og 15.000 kroner.
 
Alle som vil delta må sende inn et forslag til meny, oppskrifter og en kort beskrivelse på hvordan de har planer om å følge temaet.
 
Kriterier
De innsendte forslagene vil deretter bli vurdert av dommere etter følgende kriterier:
1) Sammensetning av smak og harmoni.
2) Originalitet.
3) Vanskelighetsgrad.
4) Gjennomføring av tema.

Dommerne tar deretter ut seks kandidater som skal konkurrere om NM-tittelen. Kandidatene må ha fagbrev som konditor og påmeldingsfristen er 15. mai.

Oppgavene
Dette blir arbeidsoppgavene under NM.

1. HOVEDKAKE
Det skal lages en kake til 30-40 personer og en is som skal serveres sammen med kaken på en desserttallerken.

Kandidatene skal selv velge utforming, høyde, innhold og oppsats. Det skal lages en testkake til smaksbedømmelse. Denne skal lages og serveres på desserttallerken sammen med isen.

2. SJOKOLADEKONFEKT
Fremstilling av sjokoladekonfekt. Kandidatene skal lage to forskjellige og 10 stykker av hver etter kandidatens valg.

Fire konfekter skal presenteres i en valgfri eske som skal være laget i et spiselig materiale, som for eksempel sjokolade, sukker, marsipan eller liknende. Denne skal også lages under konkurransen.
 
3. SMÅKAKER/PETIT FOURS
Det skal lages tre forskjellige småkaker/petit fours etter kandidatens eget valg. Ti stykker av hver.    

4. SHOW PIECE
Det skal lages og medbringes en utstillingsfigur ut fra et tema. Denne blir tatt med i bedømming av utstillingen. Lages i sjokolade, sukker eller pastillage.
 
P.S Bildene er desserter laget av kokkelandslagets konditor Sverre Sætre.

Les mer her.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her