– Vi ønsker å spre matglede inn i sykehjem og norske institusjonskjøkken for å få god mat. Den gode matopplevelsen betyr mye for helsen til de som bor der, forklarer landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum til nrk.no.
– Vi synes det er veldig fint, og gleder oss veldig til å ta fatt på arbeidet, sier Geir Magnus Svae, manager på juniorkokkelandslaget.
De fleste sykehjemmene får maten sin levert av et storkjøkken. Maten er ofte nedkjølt og pakket ned i poser som blir varmet opp på sykehjemmet.
At maten ikke lages på huset byr på utfordringer, sier Svae. Han tror likevel at kokkelandslaget kan bidra ved å sette fokus på råvarer, introdusere noen nye teknikker og stimulere til å jobbe mer med smak.
– Hvis man blir presset til å spise fordi det er bra for helsen, blir det mer negativt betont med mat. Mer fristende retter og måltider fører til mindre underernæring og bedre helse, mener matminister Vedum.