Kokkelandslaget storfavoritter i Luxembourg

Oslo (NW): Det norske Kokkelandslaget tror på gull i Culinary World Cup i Luxembourg. Laget avsluttet lørdag første del av den prestisjetunge konkurransen.

Det er første gang dette laget konkurrerer internasjonalt, og manager og mesterkokk Harald Osa er glitrende fornøyd over innsatsen i verdenscupen så langt. Lørdag tilberedte landslaget en selvvalgt treretters meny til 105 personer.
 
- Marerittet er å ikke bli ferdig på de tilmålte fem timene. Men laget fungerte veldig bra sammen, og vi gjorde så å si ingen feil. Norge var klart best blant lagene som konkurrerte lørdag, sier Osa. Den endelige dommen er ikke klar før alle 20 lag har gjort sin innsats. Hittil har blant annet storfavoritten USA gjort seg ferdig.
 
Både Osa og resten av det ti mann sterke kokkelandslaget tror nå gullet kan være innen rekkevidde, men først står andre del av konkurransen for tur. Laget er nå i ferd med å legge opp en utstillingsbuffet som skal stå ferdig tirsdag. Osa tror ikke det blir særlig søvn frem til da.
 
- Denne delen av konkurransen teller poengmessig mindre enn treretters menyen, men er minst like krevende, sier han.
 
Premieutdelingen i verdenscupen skjer torsdag.
 

Deler av det norske kokkelandslaget 1998-2000: F.v. Charles Tjessem, Sven Erik Renaa, Espen Vesterdal Larsen, Terje Ness, Kristoffer Hovland, Jørn Lie, Morten Schakenda. Foto Bengt Wilson
 
08.11.98
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen