Kritikk mot Norge fra nordiske EU-medlemmer

Kritikk mot Norge fra nordiske EU-medlemmer

Norge bør straffes hardt med økt toll på laks, mener nordiske EU-medlemmer.

- EU-kommisjonen må reagere mot norske myndigheter som fra 1. januar har økt tollsatsene for en rekke matvarer, forlanger gruppen av nordiske parlamentsmedlemmer i Det europeiske folkepartiet (EPP). De mener at EU også må forberede straffetiltak mot Norge. Dette melder www.winenews.it.

Europas mest proteksjonistiske

Det er innføringen av de økte tollsatsene på 277 prosent for ost, 344 prosent for storefe og 429 prosent  for svinekjøtt og lam som setter sinnene i kok.

- Norge er en av de mest proteksjonistiske landene i Europa, som bruker toll til å beskytte sitt landbruk. Det er på tide at kommisjonen tar umiddelbart grep og gjeninnføre toll på laks, sier danske Bernd Bendtsen til winenews.it.

Tyske Daniel CASPARY, som har ansvar for utenrikshandel i EPP, påpeker at i de siste månedene har alle forsøk på forhandlinger med representanter for Norge sviktet.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen