Ukens drink
Slik lager du Roar Hildonens Kyoto
Foto: (yasindmrblk)

Slik lager du Roar Hildonens Kyoto

Denne drinken er kalt opp etter Kyoto-avtalen, den første forpliktende miljøavtalen. Hvor målene ennå ikke er nådd. Drinken derimot er like etterspurt i dag og er barnestor Roar Hildonens desidert mest populære drink.
06 Oktober 2023 - 11:00

Det er selvsagt en stor risiko å kalle opp en drink etter noe som kunne blitt en fiasko. Mange mener jo at siden forpliktelsene i den første avtalen vedtatt i Kyoto i 1997 (Cop3) ikke etterleves, i Norge kjøpes det eksempelvis kvoter for å nå målene om kutt, så er den ikke en suksess. Men om man ikke hadde kommet videre for 25 år siden, ville situasjonen trolig vært enda verre i dag?

Kyoto har uansett vært en suksess for Roar Hildonen i hans 40 år lange karriere. I den nylig lanserte drinkboka hvor han oppsummerer sine erfaringer bak baren, er den en av hans fire favoritter. Her forteller han om inspirasjonen til drinken - som var den friske opplevelsen av en seiltur i uvær og det han hadde for hånden da mannskapet var trygt i havn. Det var blant annet Monin Pasjonsfruktsirup som også kan lages selv. 

Her er oppskriften på hjemmelaget pasjonsfruktsirup

Resultatet er en drink som er forfriskende uten å være for syrlig, sødmefylt uten å være for søt - en type drink svært mange gjester etterspør og liker, som Roar Hildonen beskrev drinken da den ble gjort tilgjengelig for gjestene i 2000.

Kyoto drinkoppskrift

Kyoto drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll håndshakeren med isbiter og ha i alle ingrediensene unntatt sodaen.
  2. Shake kraftig i ca 6-8 sekunder.
  3. Hell drinken usilt over i et stort longdrinkglass slik at isbitene og myntebladene også blir med.
  4. Fyll opp drinken med soda og rør forsiktig om.
  5. Pynt med en sitronbåt og evt mer mynte.

Her er oppskriften på hjemmelaget pasjonsfruktsirup

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Roar Hildonen,To Rom og Kjøkken, Trondheim

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her