Labouré-Roi-direktører mistenkt for vinsvindel

Labouré-Roi-direktører mistenkt for vinsvindel

Burgund-produsenten anklaget for svindel med blandinger og etiketter.
15 Juni 2012 - 17:57

Fire personer ble i forrige uke arrestert da politet i Dijon slo til mot Labouré-Rois hovedkvarter i Nuits-Saint-Georges. Politiet tok også beslag flere datamaskiner og et stort antall vinflasker i aksjonen, som kom etter 18 måneders etterforskning mot Burgunds tredje største négociant.

Bordvin som grand cru

Labouré-Roi, som har vært eid av Cottin Freres siden 1974, er blant annet den største leverandøren av Burgund-vin til flyselskaper, med British Airways, Air France og United Arab Emirates på kundelista.

Politiet mener å ha bevis for at selskapet har solgt til sammen to millioner kroner forfalsket vin. Svindelen skal ha skjedd ved at bordvin ble blandet inn i til sammen rundt 500 000 flasker premier cru- og grand cru-vin til en verdi av 2,7 millioner euro.

Mellom 2005 og 2009

I tillegg skal selskapet bevisst ha feilmerket rundt 1,1 millioner flasker for å oppfylle inngåtte kontrakter. Det store antallet flasker tyder på at feilmerkingen ikke skyldtes en feil, mener politiet.

Blant de arresterte var Labouré-Rois ønolog, administrende direktør og de to eierne, Armand (82) og Louis Cottin (83). Alle er løslatt, og politiet understreker at ingen er formelt siktet for den mistenkte svindelen som skal ha funnet sted i årene mellom 2005 og 2009, skriver decanter.com.

Samarbeider med politiet

Ifølge Labouré-Rois advokater samarbeider selskapet med politet. Selskapet skal ha innrømmet at det var mangler ved de opprinnelige rapportenene, men hevder disse ble rettet i ettertid.

Labouré-Rois norske importør, Ekjord, sier fredag til Apéritif at selskapet foreløpig ikke kjenner saken godt nok til å kommentere den.

Les mer om Labouré-Roi her

Flere skandaler

Skandalen kommer få uker etter at en annen velkjent Burgund-aktør, Bernard Gras, ble mistenkt for forfalskning av flere tusen flasker vin, blant annet fra appellasjonene Mercurey og Givry.
I Bugund er frykten nå stor for at svindelsakene vil skade distriktets gode rykte.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fargerik kyllingsalat er det du trenger en mørk januarkveld
Dagens rett

En fargerik kyllingsalat er det du trenger en mørk januarkveld

Denne salaten med rester etter siste kyllingmåltid friskes opp med fargerike og supergode ingredienser. Den beste starten på en ny smakfull uke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her