Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 2. mars

Lær det du trenger å vite om Tysklands viner
Foto: (rpeters86)

Lær det du trenger å vite om Tysklands viner

Tyskland er kjent for sine forfriskende rieslinger, men dette landet har mye mer å by på. Mai Tjemsland med den gjeve tittelen Master of Wine tar deg med på en reise gjennom kjente druer og områder, i tillegg til mindre kjente vinskatter. Du kommer garant
Julie Helene Amundsen
10 November 2019 - 13:43
Master of Wine Mai Tjemsland

Riesling er en av verdens aller mest kjente druer, og det er ingen som kan jobbe med denne druen bedre enn tyske vinbønder. Med landets til dels kjølige klima og mineralske jordsmonn trives rieslingdruen svært godt. Dette er en drue som er kjent for både sine søte og syrlige egenskaper, og tyskerne benytter den i et imponerende stort spekter av forskjellige stiler.

Denne kvelden vil du lære mer om de forskjellige såkalte predikatene innen for riesling, som er selveste nøkkelen til å forstå tyske viner. I tillegg vil Mai Tjemsland lære deg hva andre begreper som Grosse Gewachs (også kjent som GG), VDP, Feinherb betyr, og hva det vil si for vinen. 

Men Tyskland byr som tidligere nevnt ikke bare på riesling og kompliserte etiketter. De siste årene er pinot noir blitt en mer og mer vanlig drue å finne i de tyske vinmarkene, samt at den tyske musserende stilen også kjent som sekt har virkelig skapt stor begeistring her til lands, og det ikke uten grunn. I tillegg vil du lære om de mest berømte områdene som blant annet Mosel, Pfalz, Rheingau og Nahe. 

Mai Tjemsland har tittelen Master of Wine som er den aller gjeveste tittelen i vinverdenen. Hun er en av kun fem i Norge som har bestått de krevende prøvene for å kvalifisere seg til en slik tittel. Denne kvelden gir hun deg en ypperlig sjanse til å bli kjent med dette spennende landet, og dets deilige viner. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Se alle våre kurs her

  Foto: gilaxia
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her