Lær det du trenger å vite om Tysklands viner

Vinsmaking i Oslo 2. mars

(rpeters86)

Lær det du trenger å vite om Tysklands viner

Tyskland er kjent for sine forfriskende rieslinger, men dette landet har mye mer å by på. Mai Tjemsland med den gjeve tittelen Master of Wine tar deg med på en reise gjennom kjente druer og områder, i tillegg til mindre kjente vinskatter. Du kommer garantert til å sette tysk vin på din favorittliste etter dette.

Master of Wine Mai Tjemsland

Riesling er en av verdens aller mest kjente druer, og det er ingen som kan jobbe med denne druen bedre enn tyske vinbønder. Med landets til dels kjølige klima og mineralske jordsmonn trives rieslingdruen svært godt. Dette er en drue som er kjent for både sine søte og syrlige egenskaper, og tyskerne benytter den i et imponerende stort spekter av forskjellige stiler.

Denne kvelden vil du lære mer om de forskjellige såkalte predikatene innen for riesling, som er selveste nøkkelen til å forstå tyske viner. I tillegg vil Mai Tjemsland lære deg hva andre begreper som Grosse Gewachs (også kjent som GG), VDP, Feinherb betyr, og hva det vil si for vinen. 

Men Tyskland byr som tidligere nevnt ikke bare på riesling og kompliserte etiketter. De siste årene er pinot noir blitt en mer og mer vanlig drue å finne i de tyske vinmarkene, samt at den tyske musserende stilen også kjent som sekt har virkelig skapt stor begeistring her til lands, og det ikke uten grunn. I tillegg vil du lære om de mest berømte områdene som blant annet Mosel, Pfalz, Rheingau og Nahe. 

Mai Tjemsland har tittelen Master of Wine som er den aller gjeveste tittelen i vinverdenen. Hun er en av kun fem i Norge som har bestått de krevende prøvene for å kvalifisere seg til en slik tittel. Denne kvelden gir hun deg en ypperlig sjanse til å bli kjent med dette spennende landet, og dets deilige viner. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Se alle våre kurs her

  Foto: gilaxia

Kommende kurs

Til toppen