Laks og ørret

Velger du råvarer fra havet, ligger alt til rette for en vellykket julemeny. Aperitif gir deg spennende juleoppskrifter på laks og ørret, og selvfølgelig servert med drikkefølge til.
Redaksjonen
01 Desember 2005 - 01:02

Artikler om laks og ørret

Her får du ny inspirasjon til din hjemlige laksemeny.
 
Hvis du har forspist deg på sushi, er tiden inne for å gyve løs på sashimi som er rå fisk skåret i pene skiver med skarp kniv og stø hånd. Perfekt som kveldskos med gode fiskeglade venner.
 
Sushi er en fryd for både gane og øyet, og det er dessuten utrolig sunt. Lag din egen sushi med disse lekre oppskriftene og instruksjonsvideo.
 
På Møvik kai på Sotra, en halvtimes kjøring vestover fra Bergen sentrum, finner vi Kokken Arthur, med Fjetland til etternavn. Her har han ambisjoner om å bidra aktivt til å forbedre mattilbudet utenfor storbyene - og til og med konkurrere med dem.
Nyere forskning viser hvor viktig riktig behandling av fisk er for oss som skal nyte sjøens delikatesser. Les mer om hvorfor, og ikke minst hvordan, du sikrer kvaliteten.
 
Bocuse d'Ors fiskeprisvinner Sven Erik Renaa vet hva som skal til for å oppnå det perfekte fiskemåltidet. Og ishavsrøye er en av favorittene.
Ørret er i tillegg til laks en svært ettertraktet eksportartikkel fra Norge. Her finner du gode oppskrifter og historien til denne delikate fisken.
 
Ishavsrøya er ved hjelp av en liten men veldrevet oppdrettsnæring blitt et trygt alternativ for deilige fiskemiddager. Velsmakende, fleksibel og lett å tilberede er stikkord for de 12 oppskriftene du her får.

Velger du råvarer fra havet, ligger alt til rette for en vellykket julemeny. Om du vil lage noe selv til julebordet, så ta utgangspunkt i en ørretfilet eller en laksefilet og prøv en av disse rettene. Selvfølgelig servert med drikkefølge til.
 
Selvgjort er velgjort, og det er langt enklere å lage delikat pålegg selv. Se de gode oppskriftene her.

Oppskrifter
 
 
Drikke til fisk
Hvilket vinfølge skal fisk og skalldyr ha? Et stadig tilbakevendende spørsmål.
 
I denne artikkelen tar Apéritif for seg de grunnleggende prinsippene og gir deg en så grundig innføring at du etter å ha lest artikkelen fint står på egne ben ved poldisken.
 
Du behøver ikke lenger være i tvil hva du skal servere til laksen. Se alle de gode vinene i denne artikkelen.
 
Lær hva du kan drikke til de deilige rettene for å løfte smaksopplevelsene til nye høyder.

Sjekk ut Apéritifs juleøltester her

Sjekk ut Apéritifs tester av akevitt her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall plasser: Møt ikonisk vinprodusent og smak 8 flotte viner fra Burgund
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 27. februar

Begrenset antall plasser: Møt ikonisk vinprodusent og smak 8 flotte viner fra Burgund

Den 27. februar har du en unik mulighet til å smake på 8 utsøkte viner fra en historisk vinprodusent fra Burgund. Den første kvinnelige visepresidenten tar selv turen til Norge for å dele sin kunnskap og historier om vinene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her