Laks og ørret

Velger du råvarer fra havet, ligger alt til rette for en vellykket julemeny. Aperitif gir deg spennende juleoppskrifter på laks og ørret, og selvfølgelig servert med drikkefølge til.

Artikler om laks og ørret

Her får du ny inspirasjon til din hjemlige laksemeny.
 
Hvis du har forspist deg på sushi, er tiden inne for å gyve løs på sashimi som er rå fisk skåret i pene skiver med skarp kniv og stø hånd. Perfekt som kveldskos med gode fiskeglade venner.
 
Sushi er en fryd for både gane og øyet, og det er dessuten utrolig sunt. Lag din egen sushi med disse lekre oppskriftene og instruksjonsvideo.
 
På Møvik kai på Sotra, en halvtimes kjøring vestover fra Bergen sentrum, finner vi Kokken Arthur, med Fjetland til etternavn. Her har han ambisjoner om å bidra aktivt til å forbedre mattilbudet utenfor storbyene - og til og med konkurrere med dem.
Nyere forskning viser hvor viktig riktig behandling av fisk er for oss som skal nyte sjøens delikatesser. Les mer om hvorfor, og ikke minst hvordan, du sikrer kvaliteten.
 
Bocuse d'Ors fiskeprisvinner Sven Erik Renaa vet hva som skal til for å oppnå det perfekte fiskemåltidet. Og ishavsrøye er en av favorittene.
Ørret er i tillegg til laks en svært ettertraktet eksportartikkel fra Norge. Her finner du gode oppskrifter og historien til denne delikate fisken.
 
Ishavsrøya er ved hjelp av en liten men veldrevet oppdrettsnæring blitt et trygt alternativ for deilige fiskemiddager. Velsmakende, fleksibel og lett å tilberede er stikkord for de 12 oppskriftene du her får.

Velger du råvarer fra havet, ligger alt til rette for en vellykket julemeny. Om du vil lage noe selv til julebordet, så ta utgangspunkt i en ørretfilet eller en laksefilet og prøv en av disse rettene. Selvfølgelig servert med drikkefølge til.
 
Selvgjort er velgjort, og det er langt enklere å lage delikat pålegg selv. Se de gode oppskriftene her.

Oppskrifter
 
 
Drikke til fisk
Hvilket vinfølge skal fisk og skalldyr ha? Et stadig tilbakevendende spørsmål.
 
I denne artikkelen tar Apéritif for seg de grunnleggende prinsippene og gir deg en så grundig innføring at du etter å ha lest artikkelen fint står på egne ben ved poldisken.
 
Du behøver ikke lenger være i tvil hva du skal servere til laksen. Se alle de gode vinene i denne artikkelen.
 
Lær hva du kan drikke til de deilige rettene for å løfte smaksopplevelsene til nye høyder.

Sjekk ut Apéritifs juleøltester her

Sjekk ut Apéritifs tester av akevitt her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen