Latour 1995 snart for salg

Latour 1995 snart for salg

Ch. Latours farvel til en-primeur-lanseringer starter med den ettertraktete 1995-årgangen.

Det er ønsket om å kunne tilby drikkeklare viner som har ledet Ch. Latour til å lansere en nå 17 år gammel vin, ifølge decanter.com. Det er et resultat av at Latour som første toppslott, valgte å forlate «en primeur»-systemet, hvor vinen selges i sin helhet mens den fortsatt ligger i fat, og som er den dominerende salgsformen for toppbordeaux.

LES MER: Slutt for en primeur

Det er både toppvinen, annenvinen (Les Forts de Latour) og tredjevinen (Pauillac de Latour) i ulike årganger som lanseres senere i år. Vinene lanseres først når Latours toppsjef, Frédéric Engerer, og hans team vurderer vinene som klare til å forlate slottets kjellere.

LES MER: Rekordpriser for Latour

1995-årgangen av le Grand Vin anslås til 4950 pund av Farr Vintners i London. Alle flaskene utstyres med Prooftag som er en form for svindelbeskyttelse samt en spesiell baketikett som forteller at de kommer rett fra slottet og er lansert i 2013. Salgsstart er tidlig i mai måned.

Siden volum naturlig nok er lite, forventes vinen til å sluttselges veldig raskt. Det er et enormt sug i markedet etter Latour – uansett alder.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen