Latour 1995 snart for salg

Latour 1995 snart for salg

Ch. Latours farvel til en-primeur-lanseringer starter med den ettertraktete 1995-årgangen.

Det er ønsket om å kunne tilby drikkeklare viner som har ledet Ch. Latour til å lansere en nå 17 år gammel vin, ifølge decanter.com. Det er et resultat av at Latour som første toppslott, valgte å forlate «en primeur»-systemet, hvor vinen selges i sin helhet mens den fortsatt ligger i fat, og som er den dominerende salgsformen for toppbordeaux.

LES MER: Slutt for en primeur

Det er både toppvinen, annenvinen (Les Forts de Latour) og tredjevinen (Pauillac de Latour) i ulike årganger som lanseres senere i år. Vinene lanseres først når Latours toppsjef, Frédéric Engerer, og hans team vurderer vinene som klare til å forlate slottets kjellere.

LES MER: Rekordpriser for Latour

1995-årgangen av le Grand Vin anslås til 4950 pund av Farr Vintners i London. Alle flaskene utstyres med Prooftag som er en form for svindelbeskyttelse samt en spesiell baketikett som forteller at de kommer rett fra slottet og er lansert i 2013. Salgsstart er tidlig i mai måned.

Siden volum naturlig nok er lite, forventes vinen til å sluttselges veldig raskt. Det er et enormt sug i markedet etter Latour – uansett alder.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Klubbkokken serverer: Biff tartar

Gamle helter lever evig

Noen matretter nekter å dø ut. På lik linje med musikkens store helter finner de ofte sin vei til mang et ungt kokkehjerte. Her lever de et langt og kjærlig liv, og opplever renessanse på renessanse. Deres nærvær foreviget på restaurantmenyer verden over. En av disse rettene er biff tartar Les hele saken

Til toppen